Grad

Kako će Grad obilježiti 25. godišnjicu obrane Dubrovnika?

page 16

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić danas su predstavili program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja povodom 25. obljetnice uspješne obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Gradonačelnik je ovom prigodom čestitao svim braniteljima koji su, kako je rekao, dočekali 25. obljetnicu obrane Dubrovnika. Zahvalio je svima koji su u vrijeme rata došli pomoći kako bi Dubrovnik bio slobodan grad.

– Bez slobodnoga Dubrovnika prije 25 godina, Hrvatska bi vjerojatno bila drugačija – ustvrdio je Vlahušić te dodao da je Grad za ovu obljetnicu napravio ‘lijep i simpatičan program’.

– Pozvali smo brojne goste, razgovarali smo i s Glavnim stožerom OSRH, i s MORH-om, i s Vladom, a sljedećeg tjedna ćemo izvijestiti na koji način će to biti ne samo lokalna, nego i nacionalna manifestacija – rekao je Vlahušić te zahvalio svima koji su radili na programu obilježavanja 25. obljetnice uspješne obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Tatjana Šimac Bonačić istaknula je kako su u pripremi programa sudjelovali dubrovački branitelji i kako je ovakav program stvoren upravo na njihov prijedlog na Forumu branitelja. Dodala je kako je ovogodišnji program drugačiji nego prijašnji.

– Ovogodišnji program je svečaniji i širi upravo jer obilježavamo 25 godina uspješne obrane grada Dubrovnika – rekla je Šimac Bonačić te posebno istaknula bogati kutlurni dio programa i ponovno naglasila da je cjelokupni program nastao na prijedlog dubrovačkih branitelja.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić rekao je kako su se on i njegovi suradnici potrudili da program obilježavanja 25 godina uspješne obrane Dubrovnika obuhvati sve dubrovačke škole i športske organizacije.

– Cijeli program počinje nečime na što smo mi u Gradu posebno ponosni a to je sat povijesti u dubrovačkim školama koji se, kao model za cijelu Hrvatsku, događa od završetka Domovinskog rata – istaknuo je Katičić te dodao da u sportskom dijelu programa ima nekih novosti, prije svega nogometni turnir u čast najmlađeg poginulog branitelja Josipa Zvone te utrka Stazom ‘deva’.

program-dana-dubrovackih-branitelja

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist