Grad

KAD TEMPERATURE PADNU ISPOD NULE Gružani i Lapađani potrošili najviše struje!

Struja Pozar

Početak ove godine označio je, osim temperaturnih rekorda, i one u potrošnji struje, a najviše se trošilo u Gružu i Lapadu.

Naime, početkom siječnja temperature su svakodnevno padale ispod ništice, pucale su vodovodne cijevi, a zbog olujnog nevremena uzrokovane su teže štete na dalekovodu Čilipi – Popovići pa je tako bez opskrbe električnom energijom duže vrijeme bio i dio Konavala. Prema izvješću iz Elektrojuga, ovog siječnja probijeni su svi rekordi u potrošnji električne energije. Ovakvo stanje pretjerano ne iznenađuje s obzirom da se građani Dubrovnika sve manje griju na drva te je grijanje putem struje sve češće slučaj.

Najviše se ‘kurilo’ 10. siječnja
Opterećenje distribucijskog područja Elektrojuga u razdoblju od 1. siječnja 2017. do 15. siječnja 2017. iznosilo je 100,21 MW i ostvareno je 10. siječnja. Potrošnja električne energije za navedeni dan iznosila je 1.967.782 kWh. Za usporedbu, u istom intervalu u 2016. godini vršno opterećenje DP Elektrojug iznosilo je 69,62 MW s potrošnjom 1.306.818 kWh, što je značajno povećanje od nešto više od 30 MW.

U kojim dijelovima je sve dijelovima grada zabilježena povećana potrošnja potražite u tiskom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist