Aktualno

JURILICA ZA MALENE Najmlađi pacijenti Opće bolnice električnim autićem ići će na terapije

crveni autic za male pacijente opca bolnica udruga fra mladen hrkac 4

Danas je na Odjelu za pedijatriju u Općoj bolnici Dubrovnik bilo posebno uzbudljivo i radosno. Zahvaljujući humanitarnoj udruzi “fra Mladen Hrkać”, najmlađi pacijenti su na raspolaganje dobili dječji električni autić koji će moći koristiti za odlaske na terapije, preglede i u operacijske sale, priopćuju iz Udruge.

Predstavnicima bolnice donaciju su uručili predsjednik Udruge Ivan Soldo te Maja Andrić sa suprugom Mirkom, kao dobitnica volonterske nagrade „Gordana Jelić“ za 2023. godinu za najbolju volonterku u Republici Hrvatske.

Autić je doniran u sklopu projekta “VOZI S OSMIJEHOM – dječja radost u bolničkom okruženju”, financiranog od strane Zaklade “Hrvatska za djecu”, koji humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać“ provodi s ciljem podizanja kvalitete života djece, kao najranjivije skupine društva, u bolničkom okruženju te humanizacije dječjih bolničkih odjela kroz nabavu dječjih električnih autića za dječje odjele u bolnicama diljem Republike Hrvatske.

Istraživanja i iskustva u svijetu pokazuju da korištenje dječjih električnih autića za odlaske na terapije i operativne zahvate iznimno pozitivno utječe na psihofizičko stanje djeteta, a samim time i na brzinu i uspjeh liječenja. Osim toga, dječji električni autići pomažu i u razvoju dječje svijesti o prostoru, spretnosti i finih motoričkih sposobnosti kroz jednostavnu vožnju i zabavu.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist