Sport

Jug pobijedio Primorje 7:6

jug

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske Jug je na Kantridi pobijedio momčad Primorja 7:6

i tako stekao prednost uoči dva susreta koja će se odigrati ove subote i nedjelje u Gružu.
 
Ovom pobjedom Jugaši su stekli ogromnu prednost u finalnoj seriji. Za osvajanje naslova prvaka Hrvatske potrebno je pobijediti dva puta iz tri moguće utakmice u Gružu, uz podatak da se u subotu i nedjelju, dakle dva dana uzastopno igraju dvoboji s Primorjem. 

Susret je počeo s dva gola Danijela Varge, koji je oba puta s igračem više rasparao mrežu Frana Vićana. Smanjio je Maro Joković golom s igračem više, ali s desnog vanjskog. Potom je ponovo Danijel Varga realizirao izglednu priliku, da bi Samir Barač neugodno iznenadio i s novim pogotkom doveo Riječane u vodstvo 4:1. Nakon katastrofe u Budimpešti, ni pogodak Nikole Janovića za 4:2 nije davao nadu da bi moglo doći do nekog preokreta. 

No tada na scenu stupa Frano Vićan, koji u prvoj četvrtini nije zabilježio niti jednu obranu. najprije je s crte izvadio loptu Samiru Baraču. Domaćini su tražili da se pogodak prizna, no suci su ostali nijemi. U jednom od sljedećih napada Janović je ponovo iskoristio igrača više i smanjio na 4:3. Najprije je skinuo čisti zicer Paškvalinu sa dva metra, potom je nakon kardinalne greške Markovića obranio i peterac Muslimu, što je značilo da će se u treću dionicu ući sa 4:3 za Riječane. 

Kada je u startu trećeg dijela Vićan skinuo još jednu čistu situaciju Krapiću, a Bušlje pogodio s igračem više za 4:4, promislili smo da bi se Jugaši u Grad mogli vratiti s punim plijenom. Odlično pokrivanje u obrani, puno proplivavanja u napadu, česti pokušaji vanjske linije… i moralo se otvoriti. Nikola Janović je fantastičnim udarcem sa osam metara savladao Cara i doveo Jug u vodstvo 5:4 minutu i 40 sekundi prije kraja četvrtine. Imali su Riječani priliku za izjednačenje, ali je udarac Krapića zaustavila greda, a Jug pune dvije četvrtine, plus vrijeme od 4 pogotka Barača nije primio gol. 

Osvojenom prvom loptom na plivanju Dubrovčani su imali priliku za plus dva, što je Paulo Obradović i iskoristio i lijepo odmjerenim udarcem odveo Jug u vodstvo 6:4. Gotovo? Ni Blizu! Sada je već bilo očito da Jug od strane sudaca ne može dobiti igrača više, ali su zato neprestano igrali s igračem manje u obrani. Jednu takvu prigodu iskoristio je Danijel Varga i smanjio na 6:5, da bi Xavi Garcia u sljedećem napadu poravnao na 6:6. 

Ipak, Jug u posljednju dionicu nije ušao nervozno. Strpljivo smo tražili svoju šansu i na kraju je iskoristili preko Nikole Janovića koji je svojim četvrtim pogtkom doveo Jug u vodstvo 7:6. Kasnije će se pokazati kako je to bio i konačan rezultat. Do kraja utakmice smo se uglavnom branili, a na samom kraju imali igrača više i time out za potvrdu pobjede, ali nismo uspjeli opucati na gol. Realizacija igrača više nam je bila 9/4. S druge strane, Primorje je 11 puta imalo igrača više i postiglo 4 gola. U zadnjem odlučujućem igraču više pogodili su Jugaški blok.

 

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist