Aktualno

Još jedan znanstveni skup na Sveučilištu u Dubrovniku

Centaurea ragusina 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveučilište u Dubrovniku, Istočnoalpsko-dinarsko društvo za istraživanje vegetacije (EADSVE – Eastern Alpine and Dinaric Society for Vegetation Ecology) i Prirodoslovni muzej Dubrovnik organiziraju međunarodni znanstveni skup 39th EADSVE Meeting koji će se održati od 4. do 7. svibnja 2022. koji će se održati od 4. do 7. svibnja 2022. u Dubrovniku.

Program je sastavljen od 27 usmenih i posterskih izlaganja koja će se održati u Studentskom Domu Sveučilišta u Dubrovniku tijekom prvog dana znanstvenog skupa. Ukupan broj autora je 99 iz ukupno 17 država. Teme su kartiranje vegetacije, opisi za znanost novih vegetacijskih tipova, procesi i putevi rekolonizacije biljnih vrsta, floristička raznolikost sredozemnih otoka i otočića, analize vegetacije travnjaka i šuma, procjena utjecaja klimatskih promjena na prirodnu vegetaciju, ekologiju biljnih vrsta, praćenje i analizu upravljanja NATURA 2000 zaštićenim staništima i područjima te etnobotanička istraživanja.

Predviđeno je predstavljanje knjige grupe autora ‘Interpretative Manual of European riparian forests and shrublands’ (Interpretativni priručnik za europske obalne šume i šikare). Sažetci svih izlaganja uvršteni su u Knjigu sažetaka čiji je izdavač Sveučilište u Dubrovniku, a uredili su ga prof. dr. sc. Nenad Jasprica, prof. dr. sc. Željko Škvorc i doc. dr. sc. Daniel Krstonošić.

Za sudionike skupa organizirana su dva jednodnevna botanička izleta – na poluotok Pelješac i u Konavle gdje će posjetiti najzanimljivije botaničke, prirodne i kulturne znamenitosti.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist