Zanimljivosti

Jedriličarski klub Hydro sudjelovao na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova

hydro rcJedrilice radionica01 07

Protekli tjedan u tehničkoj radionici Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu Centra za mlade Dubrovnik, Jedriličarski Klub Hydro održao je modelarske radionice u sklopu projekta Uvod u RU jedrenje i modelarstvo koji je sufinanciran kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021. godinu. Na radionici su mali i veliki modelari sastavili 4 radio upravljane jedrilice. Ovaj tjedan će polaznici radionica kada vremenske prilike dopuste probati ploviti s njima.

S navedene 4 radioupravljane jedrilice članovi Jedriličarskog kluba Hydro su za vikend bili u Splitu na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova klase DragonForce 65 kojeg je organizirao Jedriličarski klub Zenta. U subotu su sudjelovali na edukaciji za instruktore na kojima su prikupili nova znanja za još bolje provođenje radionica i edukacija iz radio upravljanih jedrilica.

U nedjelju su četiri člana Jedriličarskog kluba Hydro nastupila na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova klase DragonForce 65. Unatoč kiši i snažnim udarima vjetra održalo se 10 plovova u seniorskoj konkurenciji u nedjelju. U konkurenciji od 18 jedriličara dubrovački jedriličari su osvojili peto (Lovre Peović), sedmo (Ivan Grgić), deveto (Tomi Šoletić) i deseto mjesto (Andrej Kalajdžić).

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist