Peškafondo

Jedan pozitivni

peskafondo

Pa ti ne znaš napisati pozitivan uvodnik, stalno nešto kritiziraš, uvijek ti nešto smeta, uvijek vrtiš neku politiku i pljuckaš po našim političarima – ovim mi je riječima neki dan prišla jedna poznanica i dala mi je za misliti.

Pa dobro, nije baš da ne mogu biti pozitivna, mada je realnost takva tek kad bi stavila ružičaste naočale. Tako recimo, u Dubrovačkom dogovoru ne vidim ni P od pozitivnosti, već veliki I od interesa. Ne vidim baš previše pozitivnog ni u organizaciji turističkog Dubrovnika, ni veličanju kako smo dobro preživjeli dan kad nam se u subotu iskrcalo 16 tisuća cruiser-gostiju u isto vrijeme. Dobro je ljudi, preživjeli smo. Nisu su nas skrčili. Dobro je. Ma vraga je dobro, nego se moramo praviti da je tako. Ne vidim ništa pozitivno ni u već četiri godine dugom natezanju na relaciji gradonačelnik – DPDS, a ni to što se još ne možemo dogovoriti treba li Dubrovniku Pelješki most… Ako se odmaknem od lokalpatriotskih tema užasno me nervira što je HDZ omogućio, a ova Vlada provodi u djelo ćirilične table u Vukovaru. I što ova Vlada ni nakon dvije i pol godine, otkako je preuzela kormilo od države, nema pojma kuda nas vodi. Mislim da je za svaku kritiku što se moramo radovati što nam je BDP u minusu 'samo' 0,7 posto i što nam na to ministar Grčić maže oči s pričom kako je to 'realno dobar pomak'.
Ali mogu zažmirit na jedno oko i pretvarat se da je sve lijepo. Zapravo, tada na površini ostaju one neke male stvari, koje ponekad smatramo običnima i nedovoljno im posvećujemo pozornost.
Andro Vidak je opet napravio spektakl na Orsuli i ako tog čovjeka dogodine netko ne predloži za nagradu Grada Dubrovnika, to će svakako napraviti duList, jer Andro srcem i dušom živi za Orsulu. I Igre su dobile novi bajpas.  Bez obzira svidjela nam se Sokratova obrana ili ne, bio nam po gustu Otac Hrabrost, 45 dana smo živjeli u raznolikosti umjetničkog programa.  I da, došlo nam je dva milijuna turista. Oni koji su to znali iskoristiti zaradili su nešto. E da, pili smo najskuplju kavu u Hrvatskoj, ali samo zato što cijenimo naše goste i što svaka kava baš toliko na Stradunu vrijedi!
Zapravo, baš nam je sjajno bilo ovo ljeto. Još da je uvesti malo reda u politiku i da političarima obraz ne služi samo za umit ga ujutro, bili bi doista najbolji. Jer samo i jedino to zaslužujemo.
Adio vam
 

Pročitajte još

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović

EKO-INCIDENT Spasio nas Covid!

Barbara Đurasović