Aktualno

JE LI LAPADSKA OBALA U ROKU? Frankoviću ‘upaljen alarm’ zbog kamenarskih radova

asfaltiranje lapadske obale 7

Hoće li Lapadska obala biti završena u zadanom roku budući da je studeni praktički pred vratima? Izvođač radova uvjerava Grad Dubrovnik kako će se rok poštovati, no sam gradonačelnik Mato Franković izrazio je zabrinutost zbog kamenarskih radova.
-Izvođač radova nas uvjerava da će stići u ciljanom roku. U najavi je da će početkom studenog krenuti s potpunim asfaltiranjem cijele dionice. Međutim, zabrinjava nas činjenica da ne vidimo brzinu intenziteta radova po pitanju kamenarskih radova, odnosno oblaganja cijele dionice kamenom. Uvjerenja su konstantna, svaka dva tjedna imamo sastanak na razini gradska uprava – izvođač – nadzor – voditelj projekta, a svaki tjedan je koordinacija na kojoj sudjeluje naša pročelnica. U ovom trenutku imamo uvjeravanja da će se to stići. Želimo vjerovati da će to uistinu biti tako. Za nas je iznimno važno stizanje rokova jer smo ograničeni financiranjem iz Europskih sredstava i nacionalnih sredstava. Imamo jasne rokove i oni se moraju ispoštovati – jasan je gradonačelnik Mato Franković.
Podsjetio je kako je gradilište Lapadske obale vrlo zahtjevno.
-Imali smo brojnih problema, uspješno smo sve do jednog dosada preskočili. Radovi se privode kraju. Vrlo težak je ovo projekt jer se s jedne strane radi o obalnom zidu, a s druge strane se radi o cesti koja se i dalje koristi za komunikaciju. Događa se u određenim trenutcima da ljudi ostave auto na gradilištu pa ih se treba tražiti gdje su… No, nekako se snalazimo – rekao je te još jednom ponovio kako mu se pali alarm jer nije siguran hoće li se obloga kamena obaviti na vrijeme.
– Sam trup ceste znamo da hoće, taj intenzitet je vidljiv, ali polaganje kamena je vrlo osjetljivo i ne može se to odraditi tek tako. Zato ćemo inzistirati da to bude i kvalitetno i precizno uz poštivanje rokova. Izvođači imaju i garancije i jamstva i dobro izvršenje posla i za poštivanje rokova pa ćemo sada vidjeti kako će to u konačnici proći – rekao je Franković.
Na pitanje kako će se probijanje roka odraziti na financiranje projekta, rekao je kako bi to eventualno značilo da će dio sredstava krajnje situacije platiti Grad.
-Odbijamo takvu mogućnost te inzistiramo da se radovi završe u ugovorenom roku – jasno je zaključio.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist