Aktualno

JAVNA TRIBINA UDRUGE LUKJERNICA Kako srušiti stigme o mentalnom zdravlju?

pexels shvets production 7176325

Udruga Lukjernica poziva na javnu tribinu na temu “Inkluzija vs stigma u mentalnom zdravlju” koja će se održati 23.svibnja 2024. u 11 sati, na Sveučilištu u Dubrovniku. Cilj tribine je podizanje svijesti o problemu stigmatizacije osoba s mentalnim poteškoćama te pronalaženje načina za promicanje njihove inkluzije u društvo. Na tribini će sudjelovati istaknuti stručnjaci iz područja mentalnog zdravlja, predstavnici medija, te volonteri i voditelji inkluzivnog stanovanja.

Gosti tribine su Nikolina Maleš, ravnateljica Doma za odrasle Blato, Marina Protić, socijalna radnica, Josipa Marinović, viši fizioterapeut, Fanika Ferić, asistent u Organiziranom stanovanju, korisnice Ana Vidaković i Rozita Granić, volonterka Anja Marković,  dr. Marijana Batković Šoše, spec. socijalne psihijatrije u OB Dubrovnik, novinar i kolumnist Maro Marušić, Marko Grgurević, ravnatelj Crvenog križa i dugogodišnji volonter udruge Lukjernica.

-Pozivamo sve zainteresirane građane, stručnjake, volontere i medijske djelatnike da nam se pridruže u ovoj važnoj raspravi. Vaša prisutnost i sudjelovanje mogu značajno doprinijeti podizanju svijesti i pronalaženju rješenja za bolju inkluziju osoba s mentalnim poteškoćama – navode iz Lukjernice.

 

Foto Ilustracija 

Pročitajte još

NAKON 12 GODINA Libertas povećava cijenu karte kupljene u autobusu

Dulist

Luka Dubrovnik dobitnik ‘Zlatne bilance’ u dvije kategorije

Dulist

Hrvatska večer na Lopudu predstavlja jake adute domaće filmske scene

Dulist