Aktualno

Iznajmljivači u srpnju naplatili 100 milijuna eura više nego lani

zupa iz zraka apartmani

U reportažama s Jadrana ovog ljeta dominiraju priče o cijenama ugostiteljskih usluga, a odnedavno se sve češće govori kako su mnogi privatni iznajmljivači prisiljeni spuštati cijene smještaja, piše Poslovni dnevnik.

Zbirni pokazatelji za srpanj ipak ne djeluju zabrinjavajuće. Prema prijavljenim prometima u sustavu fiskalizacije, u djelatnosti pružanja smještaja ovog je srpnja, izdano 1,2 posto manje računa nego lani, ali ukupan iznos im je bio iznad 595 milijuna eura, što je u odnosu na lanjski srpanj za oko 100 milijuna eura ili 20 posto više.

Od početka godine evidentirano je više od 1,34 milijarde eura fiskaliziranog prometa, dok je prošle godine promet iznosio nešto više od milijarde eura. Poduzetnici u ugostiteljstvu u srpnju su pak izdali nepunih tri posto više računa, a vrijednost im je bila veća za 17,8 posto. U kafićima i restoranima prošli mjesec fiskalizirano je gotovo 588 milijuna eura prometa nasuprot nepunih 500 u lanjskom srpnju.

U trgovini je izdano 2,8 posto više računa, čija vrijednost je premašila 1,06 milijardi eura ili 19,2 posto više nego u istom mjesecu lani. Od početka godine pak fiskalizirali su 5,26 milijardi eura prometa, što je za petinu više nego lani, s tim da je broj računa povećan oko šest posto.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist