Kultura

Iva Laterza Obuljen i Dubravka Tullio predstavljaju se dubrovačkoj publici zajedničkom izložbom

naslovna riksos

Umjetnica Iva Laterza Obuljen i Dubravka Tullio predstavit će se dubrovačkoj publici izložbom radova u petak u galerijskom prostoru Hotela Rixos Premium Dubrovnik. Riječ je o nastavku suradnje ove hotelske kuće s umjetnicima, a podsjetit ćemo posljednja je bila s Nikolinom Šimunović.

Iva Laterza Obuljen i Dubravka Tullio izložit će radove koji prikazuju intimističku perspektivu krajobraza grada u kojem su odrastale, te su ekstenzija uspješnih izložbi. Priroda naspram urbanizma, pogled kroz radove umjetnica koje izlažu na grupnoj izložbi u galerijskom prostoru hotela. Dok su radovi umjetnice Dubravke Tullio prikazani u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnika, posebni radovi su odabrani za Galerijski prostor hotela Rixos Premium Dubrovnik gdje su dostupniji publici. Umjetnica Iva Laterza Obuljen, izlaže radove koji se koloristički nadopunjuju te je zanimljivo vidjeti radove dviju umjetnica koje su odrasle u istom gradu no doživljaj krajobraza je prikazan na njima poznat doživljaj. Nastavak serije radova Ive Laterza Obiuljen uskoro će biti moguće posjetiti i na izložbi u Crvenom muzeju Dubrovnik. Trenutna izlaganja umjetnica u muzejima pokazuju velik interes za radovima umjetnica te je stoga i hotel Rixos Premium Dubrovnik prepoznao priliku za izlaganje. Osim zidova galerijskog prostora radovi umjetnica krase i zidove njujorških ljubitelja umjetnosti koji pokazuju sve veći interes za našu suvremenu umjetničku scenu.

Izložbeni galerijski prostor koji se proteže cijelim devetim katom hotela, otvoren je za javnost gdje će se osim samog otvorenja sljedeći dan, 8. srpnja, u podne održati Art talk s umjetnicama koje će nam dati uvid u njihov stvaralački proces.

Otvorenje grupne izložbe održat će se u petak, 7. srpnja, s početkom u 19,30 sati.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist