Aktualno

ISTRAŽILI SMO Može li se u Dubrovniku i okolici noćiti za 6 eura?

sobe apartman iznajmljivanje

Sezona u Hrvatskoj je u punom jeku, a ‘bukirati’ apartman u Dubrovniku u lipnju, srpnju i kolovozu ravno je dobitku na lutriji.

Naravno, ukoliko želite ljetovati u Dubrovniku, gradu kojem se smještajni kapaciteti šire iz dana u dan. Ponuda je široka – sobe, apartmani, dvokrevetne, jednokrevetne, ležajevi…

Internetski servisi davno su zamijenili ‘baku Katu’ s natpisom Sobe-Zimmer-Camare-Rooms, te se time modernizirao i sustav prodaje kapaciteta, promidžba i marketing onoga što iznajmljivači nude. A što je s cijenama? Što je veća ponuda, to je veća potražnja i obratno, a u cijeloj toj situaciji, pojavljuje se (oštra) borba za tržište. Padaju li cijene smještaja?

Tim tragom, a i tragom mnogobrojnih napisa o tome kako zbog polupraznih apartmana na moru mnogi vlasnici privatnog smještaja u očaju cijene ‘srozavaju’ samo kako bi popunili svoje sobe i apartmane, okrenuli smo brojeve nekoliko iznajmljivača. Odgovori koje smo dobili su raznoliki, što pripisujemo prvenstveno lokaciji na kojoj se nalaze, potom i prvotnoj cijeni koju nude, a dali su nam ih mahom iznajmljivači ocijenjeni na AirBnb i Booking.comu visokim ocjenama i velikim brojem pozitivnih kritika.

Što su nam rekli iznajmljivači u Moluntu, Dubrovniku i Zatonu potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist