Aktualno

I štićenici Josipovca pridružili se akciji ‘Zasadi drvo ne budi panj’

josipovac sadnja drveca 2

Da svatko može zasaditi drvo i dati svoj doprinos u uređenju i poboljšanju životne sredine pokazali su korisnici Centra Josipovac koji su se uključili u akciju građanske inicijative kolektivne sadnje drveća „Zasadi drvo ne budi panj“.

Na simboličan način u parku Striježice korisnici Josipovca zasadili su drvo murve i zajedno s djecom iz vrtića i osnovne škole Župe dubrovačke učili o važnosti sadnje drveća i očuvanju okoliša.

Kolektivna sadnja drveća nastavila se u petak u parku ispred Centra Josipovac gdje su korisnici pod vodstvom radnog instruktora Pera Papca zasadili masline i drugo autohtono bilje. Ovaj događaj udružio je snage djelatnika i volontera koji su se rado odazvali zajedničkoj akciji uređenja parka.

Trebalo je pripremiti teren za nove sadnice koje je ustanovi velikodušno donirao Eko taxi, ali i odraditi potrebne pripreme, što ne bi bilo moguće bez pomoći Općine Župe dubrovačke i djelatnika Komunalnog društva Župe dubrovačke te Braniteljske zadruge – EKO ŽUPA kojima se ovom prigodom v.d. ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ posebno zahvalila.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist