Sport

HRVATSKA-GRČKA Barakude sutra čeka jak protivnik

barakude vs madjarska2 1

Nakon tri odigrana kola, Hrvatska u skupini A Olimpijskih igara u Parizu, ima 6 bodova ili dva manje od trenutačno vodećih sastava Grčke i Italije, a tri više od SAD, četiri više od Crne Gore. Matematički dakle još nije osigurano četvrtfinale ili prolazak skupine što je prvi cilj u Parizu.
Međutim, upravo utakmicom protiv Grka, a pritom jasno mislimo i na pobjedu, taj bi cilj bio ostvaren. Lakše za izreći nego ostvariti, ali Barakude su nas barem naviknule da ništa nije neostvarivo ili nesavladivo, kada su oni u pitanju. Statistički podatak da Grčka nije nikada slavila protiv Hrvatske zgodan je za navesti, ali uz važnu opasku. Od 2012. i Londona nismo se ni sastajali na olimpijskim igrama. Grčka je upravo u posljednjih desetak godina ostvarila neke od svojih najvećih rezultata. U Kazanju 2015. osvojili su broncu na Svjetskom prvenstvu. Na natjecanju istog ranga, ali 2022. u Budimpešti su bili brončani, a godinu potom u Fukuoki su igrali finale, osvojili srebro. Jasno, ne zaboravimo ni olimpijsko srebro iz Tokija 2021.

U svojim redovima Grčka danas ima neke od najboljih igrača na svijetu. Počevši od centra Kakarisa, pa preko Vlachopoulosa, Genidouniasa itd.

– Znamo što nas donosi ova utakmica – Kazao je Luka Bukić i dodao: Gledali smo malo i druge rezultate. Kako su igrali protiv Crne Gore recimo. Imaju fantastičnu početnu sedmorku, vrlo kvalitetne centre i bekove, ali mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i nadam se jasno i pobijediti, te tom utakmicom osigurati četvrtfinale.

Težak posao će imati i branič Matias Biljaka.
– Svi se mi znamo, ali trenutačno prema onom što smo vidjeli, Grčka ima jako dobru igru. Imaju Kakarisa koji je jedan od najboljih centara na svijetu, pa onda vanjsku liniju. Vrhunska kombinacija, a opet kada pogledate bekovsku liniju… Bit će stvarno vrlo teška utakmica – rekao je Biljak.

Grke dobro poznaje i mladi Marko Žuvela.
– Ja sam s trojicom Grka igrao u klubu, tako da ih jako dobro poznajem. Znamo što mogu oni, ali i što možemo mi. Neće biti nikakvih iznenađenja, već utakmica s puno nadmudrivanja. Pobijedit će onaj tko bude mirniji. Oni imaju jako brz protok lopte u napadu s igračem više. Zatim sjajnog vratara, plus centarski par Kakaris i Nikolaidis. Bekovi sjajni, a na pucačkoj liniji naravno Fountoulis, Argyropoulos i Genidounias. Morat ćemo posvetiti punu pozornost na nekoliko njihovih glavnih karika, ali mislim da se i nas tu nešto pita – naveo je Žuvela.

Utakmica Hrvatska – Grčka počinje sutra u 12:05 sati uz prijenos na HTV 2. Ujedno, bit će to i posljednja utakmica u bazenu Aquatic Centra. Naime, zadnje kolo u skupini i cijeli drugi tjedan vaterpolskog turnira odigravat će se u velebnoj La Defense Areni koja može primiti nešto više od 10.000 gledatelja.

 

Pročitajte još

ČETVRTO OLIMPIJSKO ZLATO Braća Sinković odveslala za povijest

Maris Guca

Pumpa na Orsanu konačno otvorila vrata!

Dulist

POBJEDA PROTIV RUMUNJSKE! Hrvatska sve bliže četvrtfinalu

Dulist