Aktualno

Hrvati krenuli na skijanje

peljesac snijeg15

Hrvati su danas krenuli na skijanje u omiljene destinacije u Austriji, Sloveniji, Italiji i Francuskoj. Unatoč krizi, na padine će po nekim procjenama po zimski užitak približno u istom broju kao lani, oko 200 tisuća građana, donosi index.hr.

Iz HAK-a su upozorili rano jutros kako se na cestama koje vode prema graničnim prijelazima očekuje vrlo gust promet, posebice do graničnih prijelaza Bregana i Macelj te Kaštel, Plovanija, Rupa i Pasjak.

Slično, ali na ulasku u Hrvatsku, očekuje i granične prijelaze Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo.

Razlog nije samo završetak blagdanskog slavlja za Božić i Novu godinu i povratak naših i građana susjednih nam zemalja u gradove Europske unije, već i odlazak brojnih skijaša ka skijalištima u Sloveniji, Austriji, Italiji i Francuskoj, odnosno Slovačkoj.

Iz HAK-a naglašavaju kako se i na važnijim prometnicama u inozemstvu ovih dana očekuje vrlo jak promet: u Austriji su to, prije svih,Tauern-, Inntal- i Brennerautobahn, ceste u Tirolu i oko Salzburga, u Italiji ceste prema skijalištima u Austriji i Švicarskoj, a u Švicarskoj područja Gottharda, St. Gallena i Zuricha.

Plaćanje karticom ili na kredit najčešća je varijanta, kažu u putničkim agencijama. Rezervacije su krenule još početkom kolovoza, a najveći interes tradicionalno je za tjedan školskih praznika od 5. do 12. siječnja. Na vrhu biranih destinacija i dalje su uvjerljivo austrijska skijališta, pa Hrvatima nešto bliža Slovenija i Italija, a ni Francuska nije podbacila.

Cijene kao i obično variraju ovisno o lokaciji, vrsti smještaja i ponudi, no one su u prosjeku od tri tisuće kuna naviše za apartman za četvero, dok su oni manji za dvoje već za 2600 kuna.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist