Aktualno

HOSPITALIZIRANI UGLAVNOM NISU CIJEPLJENI Bekić: U zadnje vrijeme smo se previše opustili

palcici bekic 1

Dubrovačko-neretvanska županija u posljednja 24 sata broji 44 nova slučaja zaraze koronavirusom. Obrađena su 403 uzorka, a u samoizolaciji je 647 osoba.

– U OB Dubrovnik imamo 22 pacijenta koji su pozitivni na koronavirus i kao takvi su hospitalizirani. Od toga, četiri osobe su zbog teškog općeg stanja smještene u Jedinicu intenzivnog liječenja. Situacija je zadovoljavajuća jer ne traži dodatno kadrovsko pojačanje i prostorno širenje – rekao je za DuList ravnatelj Marijo Bekić.

Kako nam objašnjava, trenutno u dubrovačkoj bolnici raspolažu s 19 respiratora – 15 ih je u vlasništvu OB Dubrovnik, a četiri Ministarstva zdravstva RH. Također, imamo četiri mobilna respiratora. Hospitalizirani pacijenti, ističe, uglavnom su oboljeli od upale pluća te većinom nisu cijepljeni te im je nužna potpora kisikom.

– Na ljude treba apelirati da se cijepe i pridržavaju se epidemioloških mjera. U zadnje vrijeme smo se previše opustili. Osnovni razlog je predugo trajanje pandemije. Prošlog ljeta smo se nadali boljoj situaciji, pogotovo pojavom cjepiva, međutim ne samo u Hrvatskoj, nego u čitavoj Europi nije se cijepio dovoljan broj građana. Također, opuštanju je pridonijela dobra turistička sezona i veliki broj turista – komentirao je.

Pročitajte još

VLADA ODLUČILA Više od 20 milijuna eura za energetsku obnovu OB Dubrovnik

Dulist

Pred nama je udarni vikend! Putujte noću, koristite alternativne pravce

Dulist

Na fakultetima ostalo više od 17 tisuća slobodnih mjesta

Dulist