Aktualno

Hajdarhodžić nastavio radove na Peskariji, Županijska lučka uprava poslala zaštitare da ga spriječe

peskarija hajdarhodzic011

Dubrovački ugostitelj Maro Hajdarhodžić ovog je ponedjeljka nastavio radove na postavljanju montažnog objekta na Peskariji čiju je izgradnju Konzervatorski odjel u Dubrovniku 22. travnja rješenjem privremeno obustavio. S obzirom da mu se već mjesec dana iz Ministarstva nisu očitovali na žalbu koju je podnio zbog obustave radova, danas je, istaknuo je, ‘legalno nastavio izgradnju’.

-Danas su nam stigli zaposlenici tvrtke koja je izrađuje montažne objekte te smo nastavili s radovima na Peskariji i to legalno jer realno nismo dobili nikakvu zabranu. Niti Mea Culpa ima bilo kakvu zabranu za nastavak radova niti je revidiran projekt za Peskariju. Čim smo počeli, pojavili su se zaštitari s predstavnikom Županijske lučke uprave te su tražili da prekinemo radove pozivajući se na rješenje konzervatora u kojem su oni investitor, a oni to nisu. Nisu uložili na to žalbu konzervatorima, već su uzeli to zdravo za gotovo i ne daju da se radovi dalje odvijaju. Na tome inzistiraju i žele čekati odgovor na žalbu iz Zagreba. Međutim, mi smo pozvali policiju koja je utvrdila kako Županijska lučka uprava ni zaštitari nemaju nikakvo pravo zaustaviti radove i da možemo dalje nastaviti – rekao je za DuList investitor Maro Hajdarhodžić te je dodao kako su nakon izvida policije s terena otišli i zaštitari te predstavnik Županijske lučke uprave.

Podsjetimo, novo projektno rješenje Peskarije sredinom travnja podiglo je prašinu u dubrovačkoj javnosti. ‘Procurio’ je 3D vizual novog izgleda Peskarije koji su mnogi Dubrovčani ocijenili neprimjerenim. U cijelu se priču uključila i Županijska lučka uprava te županija. Investitor Maro Hajdarhodžić za DuList je istaknuo kako ima sve potrebne papire te kako je sve ‘crno na bijelo’. Prema zadnjim informacijama iz Županije, zaključeno je kako će se provesti arhitektonsko-urbanistički natječaj koji će organizirati ŽLU Dubrovnik u suradnji sa Županijom, Gradom i Ministarstvom kulture. Time će osigurati, naveli su krajem travnja iz županije, uključenost struke, javnosti, Grada i Županije u utvrđivanju najboljeg rješenja za ovo iznimno osjetljivo područje u Gradu.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist