Grad

GRADOVI PRIJATELJI Gradonačelnik Bad Homburga u posjeti Gradu i Osojniku

Bad Homburg 4 1

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnici Dživo Brčić i Zrinka Raguž, prijepodne su se susreli s Alexanderom Hetjesom, gradonačelnikom njemačkog grada prijatelja Bad Homburga i njegovim zamjenikom Meinhardom Maternom, a poslijepodne su dva gradonačelnika obišla zgradu vatrogasnog doma na Osojniku.

Naime, jedna od posljednjih u nizu investicija koju je prikupljenim donacijama osigurala Olga Stoss, predsjednica humanitarne udruge “Kroatienhilfe” iz Bad Homburga, jest rekonstrukcija i dogradnja ovog objekta. Riječ je o zgradi koja je tijekom rata uništena te je na njezinom mjestu izgrađen novi objekt, koji je u prizemlju smjestio vatrogasni dom, a na katu prostorije za rad mjesnih udruga.

Sredstva su osigurana spomenutom donacijom i iz proračuna Grada Dubrovnika, dok je humanitarna udruga “Kroatienhilfe” kroz drugu donaciju i opremila objekt. Donirano je također i vatrogasno vozilo, koje je poklonila Vatrogasna služba Bad Homburga. Očekuje se da bi nove društvene prostorije i službeno trebale biti otvorene kroz 15-ak dana. Osim za vatrogasce služit će i za rad KUD-a sv. Juraj Osojnik, koji je ovom prigodom pripremio iznanađenje za goste i izveo tradicionalni ples Linđo.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović