Grad

[GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA] Neka ovaj dan služi kao trajni podsjetnik na sve herojske pothvate tijekom Domovinskog rata

Mato Franovic Cestitka

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku sugrađanima:

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

poštovani hrvatski branitelji,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja za svih nas je svečan dan, dan kada se prisjećamo veličanstvene vojno-redarstvene akcije „Oluja“, najblistavijeg odličja Domovinskog rata. Zahvaljujući velikoj hrabrosti i požrtvovnosti hrvatske vojske tijekom 84 sata oslobođen je grad Knin i jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja.

Prije nekoliko dana proslavili smo otvorenje Pelješkog mosta, a taj povijesni trenutak, san za kojim smo dugo čeznuli, ne bi bio dosanjan da nije bilo nepokolebljivog srca i herojstva naših branitelja koji su prije 27 godina bili spremni dati sve za našu slobodu i neovisnost.

Ima neprijeporne simbolike i u tome da u godini u kojoj je Dubrovnik konačno povezan s ostatkom Hrvatske obilježavamo 30. godišnjicu oslobođenja hrvatskog juga od agresora.

Prisjećamo se danas svih onih, branitelja i civila, koji su položili svoje živote za Domovinu. I premalo je reći hvala jer oni su postavili temelje za prosperitetnu i demokratsku državu Hrvatsku, punopravnu članicu europskih i svjetskih integracija, a njihova žrtva utkana je u samo gradivo tkivo ove države.

Na ovaj dan, uvijek iznova, izmjenjuju se osjećaji ponosa, pijeteta, radosti zbog slobode i tuge zbog prolivene krvi. Zato neka ovaj dan služi kao trajni podsjetnik na sve herojske pothvate tijekom Domovinskog rata.

Dragi sugrađani, u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist