Grad

GRADONAČELNIK O LIBERTASU Problemi su počeli kad je kasica prasica zatvorena

gradsko vijece frankovic 5

Gradonačelnik Mato Franković reagirao je na danas održanu konferenciju za novinare predstavnika Sindikata hrvatskog vozača i dijela djelatnika Libertasa Dubrovnik.

-Današnja konferencija za novinare predstavnika Sindikata hrvatskog vozača i dijela vozača Libertasa, tijekom koje je, kao jedna od primjedbi, istaknuto kako vozači dnevni utržak moraju predavati na vrijeme ističe cijelu genezu problema u ovoj gradskoj tvrtki. To naši sugrađani ne znaju, ali pojedini vozači utržak su predavali tek nakon mjesec dana, što dodatno oslikava kako se u prošlosti upravljalo Libertasom.

Grad Dubrovnik i Uprava Libertasa sustavno rješavaju brojne nagomilane probleme koje ovo društvo opterećuju godinama, a nakon što je provedena financijska konsolidacija društva otkriven je problem prekovremenih sati te je ova uprava započela s rješavanjem i ovog problema koji se vuče već deset godina. U tu svrhu napravljena je i rezervacija iznosa za isplatu prekovremenog rada, i to za razdoblje posljednjih pet godina – navodi gradonačelnik te nastavlja:

-O ovim, ali i o drugim pitanjima bit će riječi na skupu radnika koji će se u Libertasu održati vrlo skoro, a nakon što bude izrađena revizija postojećeg linijskog prometa i kad se utvrdi točan broj potrebnih vozača koje će Libertas zapošljavati u budućnosti, Grad Dubrovnik je voljan sjesti i razgovarati s predstavnicima svih nadležnih sindikata. Unatoč izazovima, uvjereni smo kako ovu gradsku tvrtku, koja svoje korijene vuče još od vremena dubrovačkog tramvaja, čeka svijetla budućnost. Osnaživanju tvrtke svakako će doprinijeti i širenje komercijalnog poslovanja što će dovesti do značajnog povećanja plaća i uvjeta rada svih djelatnika Libertasa – zaključuje Mato Franković.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović