Grad

GRADONAČELNIK NAJAVIO Dogodine svim školarcima besplatan pokaz

pokaz abonamenat

Od siječnja 2024. godine svi osnovnoškolci i srednjoškolci grada Dubrovnika imat će besplatne pokaze – najavio je gradonačelnik Mato Franković na Facebooku.

U svojoj objavi, naime, ističe, kako su u okviru prijedloga Proračuna Grada Dubrovnika za 2024. godinu osigurana potrebna sredstva putem kojih će Grad Dubrovnik financirati pokaznu kartu učenicima osnovnih i srednjih škola (onima koji ne ostvaruju pravo na besplatni pokaz iz drugih izvora financiranja). Ukupna godišnja sredstva na ovoj stavci iznose 160.000 eura, a po potrebi, ukoliko broj zahtjeva korisnika bude veći, sredstva će se povećati kroz rebalans proračuna.
-Do sada je pravo na besplatan mjesečni pokaz na teret Proračuna Grada Dubrovnika imalo 7.815 naših sugrađana, a od siječnja, 2024. godine kada u program besplatnog javnog prijevoza budu uključeni osnovnoškolci i srednjoškolci ukupna brojka korisnika besplatnog prijevoza Libertasovim autobusima bit će 10.875 korisnika, odnosno 78 posto računajući sve korisnike mjesečnog pokaza vozit će se besplatno.
Smatramo bitnim naglasiti kako sve pogodnosti, koje naši sugrađani ostvaruju kod javnog prijevoznika Libertas, idu na teret proračunskih sredstava Grada. Stabilnim i odgovornim poslovanjem društva Libertas te korištenjem europskih sredstava nabavljena su ukupno 52 nova vozila, značajno su poboljšana kolektivna prava zaposlenika s tendencijom i daljnjeg nastavka poboljšanja materijalnih prava zaposlenika, a Libertas je u okviru projekta Poštujmo Grad preuzeo jedan dio poslovanja shuttle autobusa čime su se značajno smanjile gužve u vršnim opterećenjima kroz Zagrebačku ulicu uzrokovane autobusima, ali istovremeno i povećala kvaliteta pružene usluge grada Dubrovnika u vidu bržeg prijevoza od Luke Dubrovnik do Pila i nazad. U idućih par mjeseci očekuje se kako će tvrtka Libertas uvesti i beskontaktno plaćanje karticama u autobusima, a za što je sustav naplate Libertasa u potpunosti izmijenjen i pripremljen za sljedeći korak u modernizaciji našeg javnog prijevoznika – iznio je gradonačelnik.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist