Grad

GRADONAČELNIK KRITIČARIMA ‘Oborinska odvodnja ne može riješiti ekstremne padaline i plimu’

lapadska obala nakon kise

Brojni nađi sugrađani zapitali su se kako je moguće da je tek uređena Lapadska obala poplutala. Tim više jer je uloženo i u sustav oborinske odvodnje. Kritike su se nizale i na gradonačelnikovom Facebooku profilu, a na sve se osvrnuo i bivši gradonačelnik Vido Bogdanović koji je napisao kako ‘poplavljena novo izgrađena i krivo projektirana Nojkova obala na najbolji (najgori) način dokazuje da se krivo radi’.
Na sve se potom objavom osvrnuo i sam radonačelnik.

-Kako su kod nas kritičari uvijek prvi. Onda su naravno jedva dočekali da popljuju oborinsku odvodnju Lapadske obale. Oborinska odvodnja ne može riješiti ekstremne padaline i plimu. Lapadska obala funkcionira na sustavu pumpa koje pumpaju vodu, ali i more u more. Kod ekstremnih količina vode i veće plime dolazi do plavljenja – objasnio je gradonačelnik, a uz objavu je stavio i fotografiju uz dodatno objašnjenje.

-Fotografija koju stavljam uz ovaj post je od prije 5 minuta vidi se da je sada sve suho što znači da sustav uredno funkcionira. Međutim danas od 15 kada krenu ekstremne padaline do večeras u 23 ponovno možemo očekivati plavljenje na području cjelog grada. Oborinskom odvodnjom nije moguće riješiti na žalost ekstreme koji se kod nas nisu pojavili u ovom obliku posljednjih desetak i više godina, a često se javljaju diljem Europe – zaključio je.

Pročitajte još

STRAŠAN PRIZOR S PILA Momci, svaka čast! Pokušavali spasiti restoran od vodene bujice

Dulist

MATO FRANKOVIĆ O POPLAVAMA Ne izlazite iz kuća ako ne morate, nije gotovo!

Dulist

Od ponedjeljka novi vozni red Libertasa

Dulist