Grad

GRAD DUBROVNIK ‘Vijećnica SDP-a ne vlada činjenicama, još nismo dobili ovlasti na pomorskom dobru’

legaz pilanje ograde elita 14

Gradska uprava regirala je na priopćenje gradske vijećnice SDP-a Anite Bonačić Obradović na temu Ville Elite. Ona, naime, smatra kako je izostala konkretna akcija Grada Dubrovnika u zaštiti interesa građana.

-SDP-ova vijećnica Anita Bonačić Obradović proziva gradsku upravu zbog izostanka reakcije na uzurpaciju pomorskog dobra kod vile Elita. Očito je da vijećnica Bonačić Obradović ne vlada činjenicama, budući ovlasti na pomorskom dobru jedinice lokalne samouprave nisu još uvijek dobile. Zakon je izglasan, ali će Grad ovlasti dobiti nakon što se provede osposobljavanje pomorskih redara od strane nadležnog ministarstva – ističu iz Grada Dubrovnika. Dodaju kako su ‘upravo zahvaljujući angažmanu saborskog zastupnika i gradonačelnika Mata Frankovića jedinice lokalne samouprave prvi put dobile ovlasti da mogu nadzirati i sankcionirati sve prekršaje na pomorskom dobru te će nakon što ovlasti budu u potpunosti prenesene slučajevi poput vile Elite, Lapadske obale (obitelj Miletić i Krile koji su koristeći javno pomorsko dobro osigurali osobnu financijsku korist) postati prošlost’.

-Ova gradska uprava će na jednak način kao što je uvela red na javnim površinama, a koje je SDP u vrijeme njihove vladavine dijelio šakom i kapom, uvesti red i na pomorskom dobru – ističu u reakciji iz Gradske uprave.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist