DuList IN

GOOD FOOD Jela asturijske kuhinje u Dubrovniku

gijon kuhinja3

Novo izdanje Good Food Festivala 2015. dobit će i internacionalni karakter, kroz gostovanja dviju međunarodnih kuhinja. Tako će se u petak 23. listopada predstaviti gastronomija grada Gijona, iz španjolske regije Asturias, a u nedjelju 25. listopada slovenska regija Gorenjska.

Asturias je regija smještena u Biskajskom zaljevu, riječ je o industrijskoj regiji čija se ekonomija temelji na rudarstvu. Posljednjih godina Asturias se usmjerio snažnijem razvitku turizma, posebno gastronomiji, a u najvećem gradu regije nekoliko je restorana s Michelinovom zvjezdicom. Gijon je poznat i kao grad u kojem se diče da su izmislili najrašireniju svjetsku slasticu – sladoled, poznata je i proizvodnja arapske slastice – Turron, a regija Asturias posebno je poznata i po proizvodnji Cidera – španjolski „Sidre“, alkoholnog pića koje se radi od jabuka .

U Dubrovniku će se predstaviti Jose Luis Camacho iz restorana El Candil, jednog od najomiljenijih restorana u Gijonu, koji poslužuje najbolja jela asturijske kuhinje, poznate po ribi, morskim plodovima, te jelu koje se naziva „fabada asturiana“ varivu od graha sa suhim mesom. Događaj se organizira u Hotelu Lapad, 23. listopada s početkom u 18 sati.

Pročitajte još

THOMPSON OBORIO SVJETSKI REKORD Ima čak 25 posto više prodanih ulaznica za koncert od dosadašnjeg prvaka

Dulist

FOTO Sunčana špica sa Straduna

Dulist

Nova pjesma dubrovačkog kantautora Srđana Petrica govori o najvažnijem – zdravlju djeteta

Dulist