DuList IN

GLASOVALO 3 TISUĆE DUBROVČANA Javnost podijeljena oko Čolića, a komentari… Donosimo najbolje!

zdravko colic revelin 070216 9

39 : 37! To je omjer onih ‘za’ i ‘protiv’ odabira Zdravka Čolića kao izvođača koji bi nas na najljepšoj pozornici na svijetu, na Stradunu, trebao uvesti u novu 2024. godinu.

DuList je, naime, na svojoj stranici ovog ponedjeljka objavio anketu, pitajući čitatelje jesu li zadovoljni Zdravkom Čolićem kao izborom za doček 2024. na Stradunu? Do popodnevnih sati četvrtka, više od 3 tisuće građana je glasalo i izjasnilo se u anketi.

Visokih 39,17 posto naših sugrađana nikako nisu zadovoljni izborom Čolića, dok  njih 37,36 posto smatra kako je ovaj regionalni pjevač u potpunosti odličan odabir. Njih 13,83 posto izjasnilo se sa ‘može proć’, a tek 9,64 posto načih čitatelja smatra kako je Dubrovnik za doček nove zaslužio nastup neke svjetske zvijezde.

Vijest o koncertu ove regionalne zvijezde na Stradunu ne prestaje se komentirati na društvenim mrežama. I ovdje su mišljenja podijeljena. Komentari su se dodatno rasplamsali nakon objave da će se novogodišnji nastup Čolića platiti 130 tisuća eura!

Osim što su dali svoje glasove u anketi, naši sugrađani su svoje mišljenje izrazili i na Facebook profilu DuLista. Ispod objave o anketi na Facebooku, ‘skupio’ se veliki broj komentara. Iz više od 200 izjava korisnika ove društvene mreže u kojima su iznijeli svoje mišljenje koncertu, moglo se uglavnom iščitati nezadovoljstvo. Uz najčešće kratke komentare ‘Ne’ ili ‘Nikako’, bilo je i onih koji su nešto ‘oštrijim’ riječima izrazili kako ne podržavaju ovakav potez.

‘Uz dužno poštovanje prema Zdravku Čoliću, NE, imamo mi naših pjevača koji zaslužuju biti tu’; ‘Dogodine Brena i Aca’; ‘Ma ne, gdje je on bio ‘91., pitam za prijatelja’, ‘Ne! Ispuhali metuzalem’, ‘Imamo mi i boljih pjevača od Čolića koji zaslužuju biti u našem gradu na Stradunu. Zato nikako nisam zadovoljan s vašim izborom. Ne i ne’; ‘Imamo pjevače iz Grada… Mogu pjevat sve svjetske hitove… Nek novac ostaje u gradu’; ‘Pa to je za radnike iz Trebinja koncert, prelijepa gesta gradonačelnika’; ‘Dok je pojedinim hrvatskim pjevačima zabranjeno pjevati u hrvatskim gradovima, onda neka pjeva Srbija. Žalosno’; ‘Zar novac hrvatskih poreznih obveznika ne bi trebao ostajati u Hrvatskoj? Da je ovo privatna organizacija, ni riječi, ali javni novac?
Daj gradonačelnika Pule u Dubrovnik’; ‘To se misli smrad, smeće, urin, gužve ljetnog grada zamagliti istočnjačkim glasom usred granatiranog Straduna. Prodane duše… Jadno!’, bili su samo neki od takvih komentara.

No, bilo je i onih koji su s radošću dočekali ovu vijest i jedva čekaju prisustvovati koncertu na Stradunu.
‘Da i dobar izbor jer je Zdravko legenda koji ima super pjesme’; ‘Bio sam na koncertu kad je pjevao u Gospinom polju. Bio je to jedan od boljih koncerata ikad u gradu Dubrovniku. Ko je slušao Čolu slušat će, ko nije neće!’; ‘Mi nikad s ničim nismo zadovoljni… Dino Merlin je bio na Stradunu, čovjek koji je rasprodao Arenu Zagreb tri večeri za redom… Pa su negodovali… A on napunio Grad. Kome smeta doma lijepo YouTube i pusti sebi svog izvođača’, može se pročitati među osta-
lim izjavama.

Prisjetit ćemo se kako je Zdravko Čolić posljednji koncert u Dubrovniku održao 2016. godine u Revelinu. Samo tri godine ranije nastupio je u Gospinom polju, a predgrupa mu je bila Silente. Do tog koncerta, Čolić nije nastupao u Dubrovniku dva desetljeća. Sad se vraća, na Stradun.

 

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist