Sport

GJEDSIDIGE CUP Hrvatski rukometaši na prijateljskom turniru u Oslu, prvi susret u 19 sati

Rukometna lopta

Hrvatski rukometaši danas započinju svoj nastup na prijateljskom turniru u Oslu u Norveškoj pod nazivom Gjensidige Cup. Prva reprezentacija s kojom će igrati je sam domaćin Norveška, a utakmica se igra od 19.15. Utakmicu možete pratiti na televizijskom kanalu RTL 2, objavljuje Index.

Također, nakon današnje utakmice će Hrvatska još u subotu od 13.45 igrati protiv Argentine, a u nedjelju od 14.15 protiv Danske. Prijenos tih utakmica bit će na glavnom programu RTL-a.

-Ovaj turnir poslužit će izborniku Daguru Sigurdssonu i njegovim reprezentativcima kao priprema za Olimpijske igre u Parizu, na kojima je Hrvatska u skupini sa Španjolskom, Švedskom, Njemačkom, Slovenijom i Japanom. Stoga je izbornik u reprezentaciju pozvao i neke nove igrače da vidi može li računati na njih. U izboru je imao 22 igrača, ali zahvalio se Niki Frankoviću, Josipu Šimiću i Ivanu Pavloviću.

U Norveškoj se momčadi priključio i Igor Karačić, koji nije bio u prvotnim planovima izbornika baš zato što je htio dati priliku novim igračima. Ipak, kako i Karačić i Luka Cindrić imaju lakše ozljede, odlučio je na kraju pozvati obojicu i dozirati im minutažu. Uz to je zbog ozljede otpao i Tin Lučin.

Cijeli popis hrvatske reprezentacije

Vratari: Matej Mandić, Dominik Kuzmanović, Filip Ivić
Desna krila: Mario Šoštarić, Fran Mileta
Lijeva krila: Marin Jelinić, David Mandić
Lijevi vanjski: Zvonimir Srna, Marko Mamić
Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Filip Vistorop
Desni vanjski: Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica, Mateo Maraš
Pivoti: Veron Načinović, Marin Šipić, Nikola Grahovac, Ilija Brozović

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist