Zanimljivosti

GENIJALAN OGLAS Želite pomoći Johnu da dođe do plaže? Ovo je posao za vas!

turisti112

Ako ste marljivi, sposobni i voljeli biste raditi u turizmu, potražite zanimljiv oglas objavljen nedavno na stranici Moj Posao. Putnička agencija Online Croatia traži referente prodaje, m/ž, te su dali nadasve zanimljiv opis posla, te uvjete!

Opis posla
Kad si referent prodaje u putničkoj agenciji Online Croatia onda to znači da svaki dan pokušavaš pronaći idealan smještaj za odmor za više od 50 klijenata i pritom surađuješ sa jako velikim brojem starih i novih partnera koji pružaju usluge tog smještaja.

Uvjeti
– imaš napredno znanje u korištenju kompjuterom. To znači da se kompjutora ne bojiš, da ti netko ne treba objašnjavati osnove Outlooka, Worda i Excela, a posebice znaš pretraživati po internetu. Ako te John pita kad je autobus za Split pronaći ćeš tu informaciju…jer želiš da John ima bezbrižan odmor.

– odlično govoriš i pišeš engleski jezik i dobro se služiš s još jednim od ovih svjetskih jezika: talijanski, njemački, francuski, češki ili poljski. Da, znaš koristiti i spell check i translator, kao pomoć, ali isto tako znaš objasniti gdje je plaža… odmah na telefon Johnu.

– poznaješ poslovnu korespondenciju i što ona znači, započinješ mailove sa Poštovani, nedostaju nam fotografije kupaonice… a ne Ej Ivane, fale nam slike zahoda. Pritom nema veze kako Ivan piše, jer ti poznaješ hrvatski jezik i pismo.

– znaš voditi razgovore, ne dogovaraš suradnju pola sata, a da ništa nisi dogovorio, odlučan si i shvaćaš kad taj novi partner ne treba biti naš novi partner, a kad treba… jer s jedne strane vidiš potražnju pa prepoznaješ (ili ne) i pravu ponudu. I pritom si ljubazan, ali odlučan.

– poznaješ svoj grad, svoju zemlju, cestu, gdje je ronilački klub, restoran, gdje klijenti mogu unajmiti kajak, krećeš se na Google mapi s čovječuljcima bez ikakvih problema… sve kako bi uvijek dao točnu i najbolju informaciju Johnu.
– često odgovaraš na uvijek ista pitanja i sa smiješkom objašnjavaš da se u Hrvatskoj koriste kune, a ne euri, da je vrijeme uglavnom sunčano ljeti, da u nas plaže nisu privatne (zasad), da je i šljunčana plaža pogodna za djecu… Nemaš uvijek sve dostupne informacije i odgovore na sva pitanja, ali se potrudiš naći ih bilo kod kolega, na internetu, na mapi… i nije ti svejedno kako će Johnu biti na odmoru!

– gotovo svaki dan, a često iz sata u sat, radiš više poslova odjednom i multitasking ti ne predstavlja nikakav problem… dok pričaš na telefon pretražuješ najpogodniji apartman za Johna.

– u okruženju si svaki dan sa kolegama. Znaš što oni rade, slušaš, učiš i pitaš, ali ne gnjaviš. Surađuješ s njima, ne protiv njih, uskačeš kad im treba… i oni uskaču tebi… Nema lošeg posla kojeg uvaljuješ njima, ne izvlačiš se kad treba skuhat kavu, oprat šalice ili pomest ured…

– ne razmišljaš o novim cipelama dok upisuješ da je udaljenost od mora 50 umjesto 500 metara nego si prisutan i točan. I provjeravaš… uvijek sve provjeravaš kako bi John imao odličan odmor.

– educiraš se, o raznim temama, da bi razumio klijenta, partnera i kolegu…

Ako ste se zgrozili time što sve morate znati, osjetili nelagodu i umor od mogućnosti da stalno osvajate nove teme i pomažete Johnu… ovo nije vaša priča.

Ako se vidite u ovoj priči, puni ste energije i želite pomoći Johnu… prijavite se i to ovdje.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist