Aktualno

Gdje je nestao novac za Dom umirovljenika?

ivo gjaja mala

Dubrovački ogranak Hrvatske Socijalno Liberalne Stranke uputio nam je osvrt na izjave prvog podpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Radimira Čačića s današnje konferencije u Zagrebu. Osvrt prenosimo u cijelosti.

Ne vjerujmo Radimiru ni kad nam darove nosi!

Prvi podpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HNS-a Radimir Čačić, do kojeg je sjedio sadašnji gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, na konferenciji za tisak u Zagrebu 9. Listopada 2012. godine je rekao , kako prenose portali, „da je Dubrovnik jedno od najpotentnijih hrvatskih područja i ima potencijala za pomake, grad u kojem se sređuju financije i odgovorno ponaša prema novcu građana, investira i zapošljava. Istaknuo je i da se na širem dubrovačkom području planiraju projekti vrijedni 11 milijardi kuna“.

Tko prevari dubrovačke umirovljenike?

U Dubrovniku se zna da je DP Coning, zastupan po direktoru Radimiru Čačiću, 22. studenoga 1990. god., zaključio  ugovor o inženjeringu s Republičkim fondom MIORH, temeljem kojega Coning preuzima vođenje kompletnog inženjeringa za izgradnju Doma umirovljenika u Dubrovniku.
Od 13. prosinca 1990. do 24. svibnja 1991. godine, RF MIORH je kroz 7 avansnih doznaka na račun Coninga uplatio 192,3 milijuna dinara ili u DEM cca 22.000.000 ili u Eurima cca 11.000.000,00 Eura /i slovima: jedanaest milijuna Eura/.
Vrijeme prošlo, novac nestao, kaznena tužba odbačena zbog zastare, gradilište zaraslo u makiju, a na listi čekanja za postojeće dubrovačke domove umirovljenika u svakom je trenu 450 potencijalnih korisnika.
I da mu se vjeruje?!

Predsjednik izvršnog odbora

Ivo Gjaja
 

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist