DuList IN

GASTRO PREZENTACIJA Okusi grada Gijona u Hotelu Lapad

Gijon Good Food 2

Prezentacija turističke i gastronomske ponude grada Gijona održalo se u petak navečer u Hotelu Lapad, a brojni su uzvanici imali priliku kušati poznata jela asturijske kuhinje.

Asturias je regija smještena u Biskajskom zaljevu, riječ je o industrijskoj regiji čija se ekonomija temelji na rudarstvu. Posljednjih godina Asturias se usmjerio snažnijem razvitku turizma, posebno gastronomiji, a u najvećem gradu regije nekoliko je restorana s Michelinovom zvjezdicom. Gijon je poznat i kao grad u kojem se diče da su izmislili najrašireniju svjetsku slasticu – sladoled, poznata je i proizvodnja arapske slastice – Turron, a regija Asturias posebno je poznata i po proizvodnji Cidera – španjolski ‘Sidre’, alkoholnog pića koje se radi od jabuka.

U Dubrovniku se svojim delicijama predstavio Jose Luis Camacho iz restorana El Candil, jednog od najomiljenijih restorana u Gijonu, koji poslužuje najbolje jela asturijske kuhinje, poznate po ribi, morskim plodovima, te jelu koje se naziva ‘fabada asturiana’ – varivu od graha sa suhim mesom.

A tko je sve uživao u Gijonskim slasticama, pogledajte u galeriji.

Pročitajte još

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI UZ TRI VELIKE ZVIJEZDE Doznajte tko dolazi u Rixos

Dulist

DUBROVNIK JAZZ OUTBREAK FESTIVAL Kako je protekla druga večer i što nas čeka večeras?

Dulist

FASHION BALL DUBROVNIK Donatorska modna večer za Dom Maslina

Dulist