Grad

Franković s ministricom Obuljen Koržinek o obnovi ljetnikovca u Mokošici

page ljetnikovac preza

Održana je prezentacija statusa projektne revitalizacije ljetnikovca Gučetić-Lazarević u Mokošici kojoj su nazočili ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima

Glavni projekt rekonstrukcije ljetnikovca Hrvatskog restauratorskog zavoda, a na temelju kojeg je u srpnju 2023. ishođena građevinska dozvola, predstavila je glavna projektantica obnove ljetnikovca, arhitektica Ana Škevin Mikulandra.

Pojekt obnove ljetnikovca Gučetić – Lazarević vodi Zavod za obnovu Dubrovnika, a  po dovršetku izrade izvedbenog projekta, financiranje izvođenja radova obnove cijelog kompleksa planira se prijaviti na dostupne europske fondove. Ravnateljica Zavoda Mihaela Skurić izvijestila je ministricu i gradonačelnika i o statusu projekta rekonstrukcije ljetnikovca Bozdari- Škaprlenda. Za obnovu ovog ljetnikovca izrađeno je idejno rješenje dok će se izradi glavnog projekta pristupiti nakon donošenja izmjena i dopuna prostorno-planske dokumentacije.

Projekt „Dubrovački ljetnikovci“, koji je u 2022. dobio i vizualni identitet, uz dva navedena ljetnikovca uključuje i druge objekti ladanjske arhitekture u vlasništvu Grada Dubrovnika poput ljetnikovca Restić, koji također zahtijeva potpunu rekonstrukciju i adaptaciju.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist