Aktualno

Franković proglasio apsolutnu izbornu pobjedu

Dok pristižu još uvijek neslužbeni rezultati izbora u gradskim kotarima i mjesnim odborima, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mata Franković na društvenim mrežama proglasio je apsolutnu izbornu pobjedu HDZ-a.

– KOTARSKI IZBORI – APSOLUTNA POBJEDA HDZ-a. Na ovim kotarskim izborima imali smo velik broj kandidacijskih lista. Višestruko više kandidata nego na izborima prije 4 godine. Uz poštovanje prema svim kandidatima i listama stranaka koje su nosile nazivnik nezavisne liste statistika kaže: Ukupno 75% mandata u svim gradskim kotarevima i mjesnim odborima osvojio je HDZ. Nakon više od deset godina pobijedili smo u Gradskom kotaru Ploče iza Grada, a potvrdili smo pobjede u kotarevima Pile Kono, Mokošica, Gruž, Montovjerna i Lapad. Od 17 mjesnih odbora pobijedili smo u njih 16. Kada govorimo o glasovima: HDZ je osvojio 52.98 % glasova – istaknuo je Franković.

Inače, HDZ je u gotovo svih 17 mjesnih odbora bio jedini s predanim listama. Iznimka je Luka Šipanska gdje je pobjedu odnijela lista DUSTRA-e nositelja Marina Muratija. Podsjetimo i kako su izbori u Gradskom kotaru Lapad poništeni zbog nepodudaranja broja glasačkih listića te će se u tom kotaru glasovanje ponoviti za 14 dana.

mato obj

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist