Politika

FRANKOVIĆ OŠTRO ZAKLADI MIHANOVIĆ Ako ste se vi prodali za Judine škude, mi nismo

gradsko vijece 2522021 7

Prihodi Grada Dubrovnika u prva tri mjeseca 2021. godine nešto su veći od 70 milijuna kuna, a rashodi su oko 50 milijuna kuna.

-Zadržali smo financijsku likvidnost u ovim teškim vremenima – odgovorio je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća vijećnici Marini Vučković Matić (HNS).

Drugo njeno pitanje odnosilo se na placu u Gružu. zanimalo ju je zašto još nema građevinske dozvole za taj projekt i zašto još nije pokrenuta javna nabava.

-Vjerojatno ste svjedočili medijskim napisima da se placa trebala raditi već 2017. godine. No, tada se mogla raditi jedino be dokumentacije, bez građevinske dozvole, bez suglasnosti konzervatora i bez dokumentacije. Od tada do danas je sve odrađeno –  rekao je te poručio kako se do kraja tjedna očekuje građevinska dozvola. Svima onima koji tvrde da se to trebalo odraditi još 2017. godine poručio je možda u snovima i mašti, možda bez papira. Na to je Vučković Matić rekla kako je to još jedno od njegovih neispunjenih obećanja.

-Grad je pokrenuo postupak i zaštitit ćemo javnu imovinu. Neki imaju bager, a mi imamo pero koje je jače od bagera – poručio je Franković na pitanje Nikše Selmanija (Srđ je Grad) oko spornog puta na zemljištu Zaklade Mihanović i njegove uknjižbe.

-Treba poštivati Grad u kojeg ste došli. Ne dozvoljavam niti Zakladi braće Mihanović da nam sole pamet. Njihova soljenka nam ne odgovara. Trebali su misliti o javnom interesu, ne samo o interesu stanovnika Dola. Ako su se bili voljni prodati za Judine škude, mi nismo. Ono što želite napraviti gradu neće vam proći – poručio je Franković.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Ivana Jelčića (DDS) gradonačelnik je rekao kako su turistički djelatnici i pomorci prioritet pri cijepljenju, no cjepiva nažalost nema dovoljno. Rekao je kako vjeruje da će se do lipnja sve razriješiti, odnosno da ćemo do tada uhvatiti ritam cijepljenja. Istaknuo je i kako je bolnica adekvatno odgovorila na pandemiju te da nijedan Covid pacijent ne može reći da u bolnici nije dobio adekvatnu skrb.

-Pripremili smo se i odgovorno smo odradili ovu priču – rekao je.

Vijećnik Maro Kristić (Mosta) potaknuo je i pitanje stambenog rješavanja branitelja na Nuncijati. Gradonačelnik je rekao kako se čeka suglasnost UNESCO-a na prijedlog UPU-a.

-Sve što je bilo potrebno smo odradili. Čekamo zeleno svjetlo i vjerujem da ćemo ga dobiti do lipnja i tad možemo ići na usvajanje UPU-a i dodjelu zemljišta – rekao je gradonačelnik.

 

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist