AktualnoGrad

FRANKOVIĆ O NOVOJ REGULACIJI PROMETA Samo 800 taksista moći će cirkulirati oko povijesne jezgre

mato frankovic grad dubrovnik

Prije panel rasprave posvećene temi izrade i provedbe planova upravljanja za povijesne gradske jezgre upisane na popis svjetske baštine UNESCO-a, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odgovorio je na pitanja vezana uz plan upravljanja, među ostalim i važno pitanje reguliranja prometa oko povijesne jezgre i kontakt zone.

– Bitna stvar je promet. Promet oko povijesne jezgre i regulacija prometa. Mi smo završili javni natječaj, izabrali izvođača ugradnje opreme i očekujemo vrlo skoro da će se oprema ugraditi. I ono što sada očekujemo je suglasnost Ministarstva – naveo je Franković.

Na pitanje hoćemo li ove godine imati regulaciju prometa u kontaktnoj zoni, gradonačelnik je naveo da je to u planu.

– Apsolutno da. Ovo ljeto će još uvijek biti testna faza, ali uz puno ograničenja – rekao je Franković te dodao da broj taksista koji će moći voziti oko povijesne jezgre ponajviše ovisi o odluci Gradskog vijeća, ali je spomenuo broj koji je dobiven u studiji Prometnog fakulteta.

– Otprilike broj koji je studija izbacila, oko 800 taksista ukupno će moći cirkulirati oko povijesne jezgre. Sada ih ima negdje oko 5 do 6 tisuća – naveo je Franković.

Panel rasprava održava se u organizaciji Ministarstva kulture i medija RH i Grada Dubrovnika u maloj dvorani Studentskog centra u Dubrovniku.

Pročitajte još

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca