Grad

FRANKOVIĆ: Ne bojim se toga da će nam masovni dolazak Britanaca proširiti zarazu

mato frankovic21

Gradonačelnik Mato Franković komentirao je za RTL sezonu i epidemiološku situaciju. Upravo su Britanci najbrojniji gosti u Dubrovniku i od danas se praktički u Gradu očekuju njihovi skorašnji masovniji dolasci.

-Sigurno je da će gosti s britanskog tržišta doći u većem broju u Dubrovnik, isključivo iz razloga što je ukinuta obvezna karantena prilikom povratka u Veliku Britaniju. Međutim, moramo biti svjesni činjenice da RH tretira Veliku Britaniju kao zemlju Trećeg svijeta što znači da postoje određeni preduvjeti kako uopće doći u RH. To je ili PCR test ili potvrda o preboljenju ili dokaz da su cijepljeni s dva cjepiva. Jedan od tih uvjeta je potrebno ispuniti kako bi Britanci došli u RH. Slično je i s američkim tržištem – rekao je Mato Franković.

Na pitanje boji li se da će masovni dolazak Britanaca proširiti zarazu, gradonačelnik je odgovorio kako se ‘ne bi strašio toga’.

-Imamo stečena iskustva Portugala i Španjolske. Zašto se tamo proširio delta soj? Zato što su oni ukinuli sve restrikcije i svi su normalno dolazili. Nitko ih nije kontrolirao. U nas ipak postoje zdravstveni preduvjeti koje treba ispuniti – istaknuo je.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist