Aktualno

Franković i Obuljen Koržinek na međunarodnoj konferenciji o upravljanju digitalnim platformama

MATO FRANKOVIC 5

Gradonačelnik Mato Franković uputio je riječi dobrodošlice sudionicima Međunarodne konferencije o upravljanju digitalnim platformama ‘Izgradnja globalnog foruma mreža’. Riječ je o dvodnevnom skupu kojeg organizira Vijeće za elektroničke medije u suradnji s UNESCO-om. U svom se obraćanju gradonačelnik osvrnuo na Godinu UNESCO-a, kojom se obilježava 45 godina od upisa povijesne jezgre Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, 15 godina od upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva i prošlogodišnji upis arhivskih fondova iz razdoblja Dubrovačke Republike.

– Ovaj jubilej podsjeća nas na našu obvezu čuvara kulturnog i povijesnog blaga koje naš grad čini jedinstvenim, a istodobno prihvaćamo napredak i mogućnosti koje donose digitalne platforme i tehnologije – rekao je Franković na otvorenju konferencije, kojoj je u fokusu izgradnja globalnog foruma mreža, na što se osvrnula i ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek.

– U Hrvatskoj, kao državi članici Europske Unije, ulažemo jako puno kako bismo unaprijedili zakonodavni okvir, ali i različitim mjerama doprinijeli suzbijanju dezinformacija. Uspostavili smo mrežu sustava provjere činjenica, što provodi Agencija za elektroničke medije, a koja će omogućiti izgradnju široke mreže koja će se nastavit financirati nacionalnim sredstvima – najavila je također Obuljen Koržinek.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a sudjeluje i ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan.

Pročitajte još

KUZMA TOMAŠIĆ PUŠTEN IZ ISTRAŽNOG ZATVORA ‘Gospodinu iz Smokvice koji me prijavio – opraštam mu’

Dulist

OGRANIČENJE 80 – BEZ ZAUSTAVLJANJA! Tko se ‘igra’ s prometnom signalizacijom na Ilijinoj glavici?

Dulist

Otkazivanje leta za Zagreb CA pravda radovima u Zagrebu, ali i nedostatnim kapacitetima!

Dulist