Grad

FRANKOVIĆ Gotovo na dnevnoj bazi dobivam poruke: ‘Ja sam stao 5 minuta’

frankovic gradonacelnik

Gradonačelnik Mato Franković komentirao je ovog utorka parkiranje motocikala na nogostupima i pješačkim prijelazima, što građanima predstavlja veliki problem i otežava kretanje.

-Najbolji način za riješiti problem jest kažnjavanje. Sve se očekuje od grada, fali tu i odgovornosti sugrađana i pojedincima koji krše odluke Grada. Kad naše prometno redarstvo kazni nekoga, gotovo na dnevnoj bazi dobivam poruke: ‘Ja sam stao 5 minuta’. Kazne su visoke za zauzimanje javne površine pa se zato žale. Ipak ne žale se kad dođu na Pile pa na okretištu 6 stanu, dok autobusi ne mogu proći – odgovorio je gradonačelnik koji smatra da prometno redarstvo maksimalno kažnjava navodeći kako ih je više od tisuću izdano u ovoj godini.

Most na Ombli
Komentirao je i sanaciju Mosta na Ombli.

-U postupku je javna nabava i čim ona završi, kroz 10 dana, trebali bismo imati izvođača radova te i odmah krećemo s radom. U slučaju vremenih nepogoda i potrebe za zatvaranjem mosta zbog istih, obustavit ćemo radove i omogućiti miran prolaz kroz tu zonu. Ugovorna obveza izvođača bit će da promet funkcionira normalno – odgovorio je Franković.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist