DuList IN

[FOTOGALERIJA] GLUMI I NAŠ MAČAK! Pogledajte kadrove iz čarobnog božićnog filma ‘Kapa’

Film Kapa Maskovic NASLOVNA

Ovog četvrtka u u distribuciji Duplicata u kina stiže božićni igrani film za djecu ‘Kapa’, čija je premijera upravo danas u zagrebačkome Cinestaru. Ostatak Hrvatske uživat će u božićnom čudu kroz nekoliko dana. Film je to kojeg je za DuList najavio jedan od glumaca, naš Mačak.

– Predivan je to dječji film, o dvoje djece – Eriku i Lučki, koji zabunom uđu u kombi Djeda Božićnjaka koji krade po kućama (smijeh). Priča prati sve peripetije koje im se događaju usput, sve avanture i zaista mogu reći kako se radi o jednom fantastičnom feel good obiteljskom filmu za kraj godine – rekao nam je Frano Mašković još u studenom protekle godine.

Riječ je o božićnom filmu za djecu koji prati priču devetogodišnjeg dječaka Erika koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sedmogodišnje djevojčice Lucije koja dolazi iz dobrostojeće obitelji. Budući je Božić, oboje se djece nadaju da će im se ostvariti najskrivenije želje. Erik bi Badnjak volio provesti sa svojim problematičnim roditeljima, a Lucija želi mlađu sestru i psa. Spletom okolnosti susreću se i zajedno proživljavaju pravu božićnu avanturu, koja u jednoj noći donosi ispunjenje njihovih želja, ali ne baš onako kako su očekivali.
Film ‘Kapa’ je božićna filmska priča o prijateljstvu i dobroti koju je režirao Slobodan Maksimović, a u glumačkoj ekipi istaknutu ulogu odigrao je upravo Frano Mašković. ‘Kapa’ je već osvojila vrijedna međunarodna priznanja: kao najbolji film Dječjeg programa Sarajevo Film Festivala 2022, te Nagradu publike Kinokino film festivala u Zagrebu 2022. Snimljen je u koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Luxembourga i Slovačke. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a sufinanciran je, između ostaloga, sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra te Hrvatske radiotelevizije.

Redatelj je Slobodan Maksimović. Scenarij za film napisala je Saša Eržen, direktor fotografije je Sven Pepeonik, producentica Ida Weiss, a hrvatske koproducentice su Marina Andree Škop i Darija Kulenović Gudan. Glavne uloge tumače mladi Gaj Črnič i Kaja Podreberšek, a pridružuju im se Ajda Smrekar, hrvatski glumac Frano Mašković, Mojca Fatur i René Štúr. Urednik s HRT-a je Mislav Brumec. U hrvatskoj sinkronizaciji sudjelovali su: Jakov Švarc, Zvonka Tomaš Brazzoduro, Dijana Vidušin, Frano Mašković, Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Matko Jukić, Roko Pepić, Petar Pećin, Ursula Pavić, Helena Pavić, Marika Škop i Sergej Stokuća. Tonska obrada: Luka Grubišić Čabo.

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist