Grad

FOTOGALERIJA Dubrovačkom trpezom završena sezona

dubrovacka trpeza 231015 11

Dubrovačkom trpezom na Stradunu u petak je u Dubrovniku simbolično završena ovogodišnja turistička sezona.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić ovom se prilikom zahvalio svim turističkim djelatnicima i Dubrovčanima na još jednoj veoma uspješnoj sezoni.
Pročelnik Grada Dubrovnika za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić rekao je kako je ovogodišnja trpeza samo poticaj da sljedeća bude još bolja i veća.
– Tradicionalnom Dubrovačkom trpezom zahvaljujemo svima koji se bave turizmom na ovom području. I ove godine je trpeza veća i bolja, a to nam je izazov za iduću godinu da napravimo više i bolje –  rekao je Margaretić te istaknuo kako je ova manifestacija humanitarnog karaktera.
– Trpeza je duga oko 150 metara, a na njoj se može naći raznih delikatesa s ovog područja, od pašticade, morskih jela, i raznih dezerta. Bitno je naglasiti da je trpeza humanitarnog karaktera jer će prihod od bonova koji su bili 30 kuna za hranu i 15 kuna za vino ići za školu za djecu s posebnim potrebama, za program rane intervencije – rekao je Margaretić
Inače, u Dubrovniku je početkom listopada zabilježeno tri milijuna noćenja, čak dvadeset dana ranije nego prošle godine.

Dubrovačka trpeza ove godine se održava u sklopu Good Food festivala.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist