Aktualno

FOTO/ŠESTA SMOTRA SVEUČILIŠTA ‘Usmenom predajom se može najbolje informirati maturante’

MOZAIK SMOTRA 2018

I ove godine na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku održala se tradicionalna smotra Sveučilišta na kojoj su brojni maturanti imali priliku upoznati se sa svim studijima koje nudi Sveučilište.

-Ovo je 6. smotra Sveučilišta i jedinstvena je prilika da svi naši učenici bolje upoznaju studije koje im nudi Sveučilište. Jako je važno da svi oni dobro promisle i odaberu pravi put u životu jer je poslije, ne nemoguće, ali teško to ispraviti. Iako sve informacije o studijima danas možete dobiti online, smatram kako su usmena predaja i direktni odgovori na sva pitanja najbolji način na koje maturante mogu informirati o studijima. Nadam se da će što više dubrovačkih studenata odabrati baš Sveučilište u Dubrovniku kao svoj daljnji put u životu – poručio je rektor Sveučilišta u Dubrovniku dr.sc. Nikša Burum.

Maturanti i svi zainteresirani imali su priliku dobiti sve informacije studijskim programima, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim, poslijediplomskim specijalističkim i doktorskim studijima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti odjela, studentskom životu te pregršt drugih detalja.

-Ovo vrijeme kada učenici moraju odabrati fakultet na kraju svoga srednjoškolskog obrazovanja svakako nije lagano. Vjerujem da je dio učenika skeptičan po pitanju studiranja u Dubrovniku, ali ja iz osobnog iskustva mogu svima poručiti kako studiranje u Dubrovniku ima ogromnih prednosti. Ono što bih istaknuo je kako studiranjem u Dubrovniku možete započeti graditi svoju karijeru odmah s početkom studija. Smatram kako određenu kvalitetu našeg Sveučilišta dokazuje i sama činjenica da njega pohađa jako velik broj studenata koji nisu iz Dubrovnika, te ove godine šezdesetak studenata iz Erasmus programa – poručio je predstavnik studentskog zbora Rafael Barkiđija.

Kako je izgledala smotra pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist