Zanimljivosti

FOTO Predivna ‘Aviva’ izmamila uzdahe Dubrovčana

The Superyacht Aviva 6

‘Aviva IV’, predivna 98 metara duga jahta britanskog multimilijardera Joea Lewisa, već nekoliko dana boravi u akvatoriju oko Dubrovnika, a mnogi su se naši sugrađani s divljenjem raspitivali o više detalja o ovom brodu.

Ova 150 milijuna dolara vrijedna ljepotica četvrta je jahta imena ‘Aviva’ izgrađena pod velom tajni za britanskog biznismena i vlasnika engleskog nogometnog kluba Tottenham Hotspur Joea Lewisa, čije se ukupno bogatstvo procjenjuje na četiri milijarde funti. Usluge cateringa bile su prvi obiteljski biznis njegove obitelji, a kad je prodao tvrtku 1979. godine, počeo je trgovati devizama, što ga je i učinilo jednim od najbogatijih ljudi na svijetu, ali i prisililo na egzil na Bahame zbog izbjegavanja plaćanja poreza.

Porinuta je u siječnju ove godine u njemačkom brodogradilištu Abeking Rasmussen, a od tada je dvaput prošla rekonstrukcije. Osim što 80-godišnjem vlasniku služi kao pokretni ured kad ne boravi na Bahamima, mediji pišu kako se na brodu nalazi i Lewisova osobna kolekcija umjetnina, s djelima Cezannea ili Picassa. Ova ‘barčica’ može ugostiti 16 osoba u osam kabina, ima 25 članova posade, a sadrži i teniski teren.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist