Grad

FOTO Otkriveni novi detalji budućeg izgleda hotela Belvedere

belvedere 3lhd projekt 2

Otkriveni su novi detalji izgleda budućeg hotela Belvedere, koji će se graditi po idejnom rješenju studija 3LHD Architects.

Naime, arhitekt Marko Dabrović ispred projektanta i predstavnici investitora pobliže su upoznali predstavnike klubova ijećnika u Gradskom vijeću s projektom izgradnje novog hotela od kojeg se očekuje postavljanje novih standarda u hotelijerstvu u Hrvatskoj, ali i na širem području Mediterana.

U potpunoj suprotnosti od postojećeg objekta, novi Belvedere krasi značajno manji broj smještajnih jedinica, te suvremena i prostorno nenametljiva arhitektura.

Predstavnici investitora i projektanata istu će prezentaciju prirediti i za sve gradske vijećnike, najavljeno je, već na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Za istu sjednicu uputit će se i potrebne izmjene i dopune prostorno planske dokumentacije, poglavito GUP-a Grada Dubrovnika i DPU-a Belvedere.

Na prezentaciji su uz gradonačelnika bili i predsjednik DDS-a Pero Vićan i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ), a kratko im se pridružio i vijećnik kandidacijske liste Maro Kristić.

Hotel je, podsjetimo, u svibnju 2014. godine kupila tvrtka Vila Larus, odnosno ruski milijarder Viktor Vekselberg.

Izvor: www.dubrovnik.hr

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist