Kultura

(FOTO) IZLOŽBA UZ VELIKI JUBILEJ Pola stoljeća Zavičajnog muzeja Konavala: od kuće do muzeja

migk 50 godina naslovna

Povodom 50. obljetnice osnutka Zavičajnog muzeja Konavala u četvrtak, 30. svibnja, svečano je otvorena izložba ‘Pola stoljeća Zavičajnog muzeja Konavala: od kuće do muzeja’ autorice kustosice Maris Stanović. Otvorenje izložbe odvilo se u okviru programa ‘Korosante u Čilipima’, u kojemu uz Zavičajni muzej Konavala, svoje okrugle obljetnice slave i Kulturno-umjetničko društvo Čilipi i Klapa Čilipi.

Ova je izložba, naglasio je autorski tim, prvenstveno dokumentarni doprinos sagledavanju i valoriziranju djelovanja ove važne kulturne institucije u Konavlima.
-Put od kuće do muzeja u trajanju od pedeset godina nije tekao mirno, već je obilježen i nekim turbulentnim trenutcima. Izložbom se putem dokumentarnog materijala, arhivske građe, fotografija i audiozapisa prikazuju trenutci stvaranja, razaranja i ponovnog uzleta Zavičajnog muzeja Konavala, kao važne točke prekretnice u povijesti ove institucije – čuvara konavoske baštine koji će i nadalje odolijevati izazovima koja donose nova vremena – pojasnili su iz Muzeja i galerija Konavala.

Foto: MIGK/Facebook

Pročitajte još

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist