Aktualno

[FOTO] Dubrovački Fićo glavna atrakcija u Koloni sjećanja: ‘Čuvam ga za Vukovar!’

crveni fico dubrovnik vukovar

Nikša Gverović i Ratko Urđević zaputili su se s dubrovačkim Motociklističkim klubom Libertas Riders u Vukovar odati počast svim žrtvama i sudjelovati u Koloni sjećanja.

A glavna atrakcija su postali jer su stigli s crvenim Fićom koji je oduševio mnoge podsjetivši ih a televizijsku snimku gdje tenk JNA u lipnju 1991. godine na ulicama Osijeka prelazi preko automobila, među njima i preko crvenog Fića.

Gverović je crvenu atrakciju koja je 1981. godište, kupio prije pola godine, a tijekom puta s Fićom su se slikali i u Osijeku kod umjetniče instalacije ‘Fićo gazi tenka!’.

– Vožnja prema Vukovaru je bila odlična, čak i uz malo kiše što nas je uhvatilo. A ljudi, ljudi su preoduševljeni Fićom. Skakali su po ulici, slikavali se. Jednostavno neopisivo. Više nego lijepo, zaista odlično. Pogotovo kada smo se slikali u Osijeku kraj tenka, to je tek bila ludnica! – rekao nam je Gverović te dodao kako će vožnju za Vukovar sigurno ponoviti, naravno ako Bog da sriće, kako kaže.

– Fićo sada ide lijepo doma u garažu. Nedjeljom ćemo eventualno poć na kavu i čuvam ga za Vukovar – navodi te se nada da je ovo početak jedne jako lijepe tradicije.

Rekao nam je i da su krenuli put Dubrovnika, u Slavonski Brod na noćenje i ujutro pomalo prema Dubrovniku.

Sretan put našim bikerima, te Nikši Gveroviću i Ratku Urđeviću, dvojcu koji su također članovi Dubrovačkih trombunjeri, naše povijesne postrojbe.

Nadamo se viđati dubrovačkog Fiću svake godine na obljetnici ovog posebnog dana.

Foto: Libertas Riders

Pročitajte još

KAKO DO NOVIH STANOVA? Dubrovniku nedostaje oko 500 smještanih jedinica za radnike

Andrea Falkoni Račić

HOTELI KOJI NE OTVARAJU VRATA GOSTIMA Na tisuće postelja izvan funkcije

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] NA DANAŠNJIM MISNIM SLAVLJIMA Oproštaj don Roberta od župljana sv. Mihajla

Dulist