Kultura

[FOTO] Doživite mir i vedrinu prirode kroz oči Nikoline Šimunović

zvuci ljeta nikolina simunovic 10

‘Zvuci ljeta’ naziv je izložbe dubrovačke umjetnice Nikoline Šimunović, koja se u petak navečer otvorila u galeriji hotela Rixos Premium Dubrovnik, u organizaciji platforme Shpigl.
Nakon nemirnih godina punih poniranja u sebe i preispitivanja, promjene životnih okolnosti pokrenule su u Nikolini neizmjernu ljubav prema prirodi. Tragajući za srećom pronašla je sebe u Snovima, Neveri, Ljeskanju mora, Zelenoj sobi,…
Inspirirana novim životnim ambijentom koji spaja lepršave zelene obronke i titravo plavetnilo mora, osluškivala je unutarnje glasove koji zrače vedrinom i mirnoćom. Šuštanje lišća, zujanje pčele, cvrkut ptica, zrikanje zrikavaca, šapat valova, huktanje vjetra pretočila je u ciklus novih radova.
Izvježbanoj ruci koja koristi pastelne namaze nebesko plave i tirkizne, pridružila je nepredvidive akcente lazurne livadno zelene, pčelinje žute, cvjetno narančaste i cvrkutave lila.
‘Zvuci ljeta’ nije samo umjetnička izložba, već i putovanje kroz koje posjetitelji mogu doživjeti mir i vedrinu prirode kroz oči talentirane umjetnice. Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti da posjete ovu izložbu i dožive jedinstvenu fuziju prirodnih elemenata i umjetničke vizije Nikoline Šimunović.
Izložba je otvorena za posjetitelje do kraja listopada 2024. godine.

Foto: Miho Skvrce

Pročitajte još

NIKA LASIĆ Igre su, bez obzira na njihov pridjev, veće od samoga Dubrovnika!

Ivana Mijić Vulinović

[FOTO] Stihozbirka ‘Zaboravu oteto’ predstavljena je u cavtatskome Domu kulture

Dulist

[FOTO] OBILJEŽAVANJE 290. ROĐENDANA LUKE SORKOČEVIĆA Predstavljena slikovnica Luka Paljetka

Dulist