DuList IN

FOTO Crveni nosovi i glumci Igara unijeli smijeh i radost na Pedijatriju

dlji klaunovi crveni nosovi 0000

Crveni nosovi klaunovidoktori u društvu glumaca Dubrovačkih ljetnih igara Bojane gregorić, Amara Bukvića i Roberta Boškovića posjetili su u petak ujutro Odjel pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik te nasmijali male pacijente.

Sestra Milosrdić i dr. Ludek smijehom, pjesmom, plesom i gegovima, uz svesrdnu podršku glumaca, razveselili su dječicu te im, naravno, poželjeli brz oporavak.

Podsjetimo, misija Crvenih nosova je izvedbenom umjetnošću donijeti radost i smijeh djeci u bolnice s obzirom da su klaunovidoktori posebno educirani umjetnici. Udruga djeluje u Hrvatskoj od 2010. godine, a u njoj trenutno djeluje dvadeset klaunovadoktora. Redovito posjećuju djecu na liječenju u trinaest hrvatskih bolnica. U sedam godina djelovanja Crveni nosovi posjetili su više od 74 tisuća bolesne djece, nemoćnih i zaboravljenih.

Inače, klaunesa sestra Milosrdić iz Crvenih nosova, umjetnica Marina Bažulić, igra u predstavi ‘Gospoda Glembajevi’.

-Sretna sam što mogu svoje umjetničke talente usmjeriti na dobrobit društva i posjete djeci u bolnicama. Sudjelovanje na Dubrovačkim ljetnim igrama meni je čast te svojevrsno priznanje i prilika za daljnje učenje. Drago mi je da su kolege glumci prepoznali važnost donošenja umjetnosti djeci na liječenju te podržali rad Crvenih nosova – rekla je Bažulić.

-U kazalištu je za predstavu u kojoj igram publika kupila ulaznicu i to neizmjerno cijenim, ali u bolnici su mi publika djeca koja nas nisu tražila i ne znaju što očekivati od klaunovadoktora. To je ono što čini rad u Crvenim nosovima posebnim, jer moramo biti prisutni, otvoreni, spremni na sve reakcije. Ne znamo što nas očekuje, gradimo umjetničku priču u trenu i razvijamo ju zajedno s djecom. Nakon jedne klaunovske vizite u kojoj se često sretnem s teškim i tužnim sudbinama djece zaista više cijenim život i prilike koje su mi dane, među njima i sudjelovanje na DLJI – kazala je Bažulić.

-Drago mi je da smo mogli razveseliti djecu na poseban način, dati im pozitivnu energiju. Djecu je teško nasmijati jer kod njih trebaš biti iskren. A posebno kad su bolesna -izjavio je glumac Amar Bukvić.

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist