Zanimljivosti

Dva online predavanja o utjecaju ekrana na djecu

predavanje online

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika s Dječjim vrtićima Dubrovnik organizira dva online predavanja u sklopu projekta ‘(e)odrastanje – izazovi i mogućnosti’.

U ponedjeljak, 20. prosinca u 17.30 održati online predavanje ‘Pametno s ekranima u ranoj dobi’. Predavanje je namijenjeno za roditelje djece u dobi od 0 do 7 godina. Na predavanju će roditelji saznati više o mogućim pozitivnim i negativnim posljedicama korištenja ekrana u ranoj dobi na cjelokupni razvoj djeteta, kao i o načinima adekvatnog korištenja ekrana prema stručnim preporukama. Predavanje će održati Alma Džanović Mateljan, edukacijska rehabilitatorica iz Dječjih vrtića Dubrovnik i Severina Hađija, psihologinja iz Dječjeg vrtića Pčelica.

U utorak, 21. prosinca u 17.30 održat će se online predavanje ‘Utjecaj ekrana na rani dječji razvoj – što podučiti roditelje vrtićke djece?’. Predavanje je namijenjeno odgojiteljima djece predškolske dobi. Na predavanju će odgojitelji saznati više o utjecaju ekrana na rani dječji razvoj i načinima pravilnog korištenja istih u ranoj dobi. Odgojitelji će dobiti smjernice kako stečeno znanje na predavanju prenijeti roditeljima te koristiti u direktnom radu s djecom. Predavanje će održati Alma Džanović Mateljan, edukacijska rehabilitatorica iz Dječjih vrtića Dubrovnik i Severina Hađija, psihologinja iz Dječjeg vrtića Pčelica.

-Oba predavanja će se održati online putem aplikacije Zoom. Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje da popune Google formu u nastavku kako bi potvrdili svoje sudjelovanje na Zoom sastanku – navode iz Zajednice.

Online predavanja se održavaju u sklopu projekta (e)odrastanje – izazovi i mogućnosti, koje provodi Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u partnerstvu sa Sveučilištem u Dubrovniku i Dječjim vrtićima Dubrovnik. Projekt je sufinanciran kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021. godinu i putem javnog poziva za sufinanciranje projekata na temu medijske pismenosti od Agencije za elektroničke medije.

Pročitajte još

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist

Sretan rođendan našem kiparu Josipu Ivanoviću!

Dulist

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist