Zanimljivosti

Dubrovnik u foto-finišu s Portom i Bečom!

european best destination 2

Dubrovnik je trenutno u foto-finišu s Portom i Bečom u borbi za još jednu prestižnu nagradu – titulu najboljeg europskog odredišta, koju svake godine dodjeluje organizacija „European Consumers Choice“.

U iznimno jakoj konkurenciji na listi kandidata je dvadeset europskih gradova, od Londona, Pariza i Barcelone do Beča, Rima i Madrida.

U tjedan dana zabilježeno je čak 62 tisuće glasova, a kako se može saznati sa službene Facebook stranice, trenutno su u vodstvu Porto, Beč i Dubrovnik, a za vratom im pušu Bruxelles, Amsterdam i Madrid.

Konačni rezultat bit će objavljen 27. ožujka, a glasovati je jednostavno, jer nije potrebna nikakva prethodna registracija (glasovati možete OVDJE).

Inače, „European Consumers Choice“ nezavisna je i neprofitna organizacija s centrom u Bruxellesu, a koja promovira vrhunsku kvalitetu, inovaciju i funkcionalnost proizvoda i usluga.

U suradnji s turističkim uredima organizacija također nagrađuje i najbolja europska odradišta za odmor. Koristeći Eurostatov turistički godišnjak i savjete stručnjaka, žiri odabire dvadeset gradova u borbi za titulu europskog najboljeg odredišta (“European Best Destination”). Građani europskih država zatim glasaju preko interneta i grad koji u 21 dan osvoji najviše glasova bit će nagrađen vrijednom titulom koju su dosad osvajali Lisabon 2010. i Kopenhagen 2011. godine.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist