Grad

Dubrovnik prvi grad s označenim prihvatnim javnim površinama u slučaju potresa

Prihvatno mjesto na javnoj povrsini za evakuaciju gradana u slucaju potresa

Dubrovnik je prvi grad s označenim prihvatnim javnim površinama u slučaju potresa. Započelo je postavljanje znakova za prihvatne površine za evakuaciju građana u slučaju potresa na širem i užem području grada, a prvi znakovi postavljeni su u ulici Iza Grada te Vinogradarskoj ulici u Mokošici, javljaju iz dubrovačke Gradske uprave.

Naime, u sklopu projekta ‘Korak u sigurnost’ osmišljen je dizajn i idejno rješenje znakova koji će označavati prihvatne površine te je započela prva faza označavanja u kojoj će se znakovi postaviti na 10 prihvatnih površina. Riječ je o jednoj od aktivnosti koja se provodi u sklopu projekta ‘Korak u sigurnost’ , financiranog iz Europskog socijalnog fonda, čiji je nositelj Udruga za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost Dubrovnik.

Grad Dubrovnik je podržao projektnu aktivnost čijom će realizacijom postati prvi grad u Hrvatskoj koji je na javnim površinama istaknuo znakove s poveznicama na karte s prihvatnim površinama i evakuacijskim koridorima. Na službenim stranicama Grada objavljena je karta s označenim prihvatnim površinama kojoj će se odsada moći pristupiti i skeniranjem (pokretanjem aplikacije kamere na mobilnim uređajima) integriranog QR koda jasno označenog na znakovima. Karta će građane i posjetitelje usmjeriti na najbržu prihvatnu sigurnosnu gradsku zonu u slučaju potresa. Na starijim uređajima koji ne podržavaju skeniranje QR koda biti će potrebno instalirati aplikaciju koja je specijalizirana za čitanje QR kodova.

Pročitajte još

ZA VRIJEME GRUŠKE NOĆI Zatvara se Obala Stjepana Radića i dio ulice Pape Ivana Pavla II

Dulist

ČESTITAMO! Dodijeljene nagrade učenicima za samostalne i skupne uspjehe na državnim natjecanjima

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist