Grad

Dubrovnik među najboljim destinacijama za novogodišnji doček u Europi

grad dubrovnik novogodisnji docek 0

Kao jedini hrvatski grad, Dubrovnik se našao u prestižnom društvu najboljih europskih destinacija za novogodišnji doček, priopćuju iz Grada.

Među 20 vodećih europskih odredišta, u izboru portala European Best Destinations, naš grad zauzeo je 11. mjesto. Pozicionirao se iznad Bruxellesa, Graza, Rima, Stockholma, Tenerifa, poljskog Gdanjska, Rovaniemija u Finskoj i Reykjavika.

European Best Destinations vodeći je i najposjećeniji web portal u cijelosti posvećen putovanjima i kulturi Europe, a izbor Dubrovnika obrazložen je bogatim programom jubilarnog Dubrovačkog zimskog festivala organiziranim od strane Grada Dubrovnika i partnera, uključujući i ponudu hotela i restorana. Ističu i da Dubrovnik posjećuju brojne slavne i poznate osobe.

Na prvom mjestu popisa najboljih europskih destinacija za novogodišnji doček je portugalski otok Madeira, a među prvih deset destinacija smjestili su se i London, Porto, Prag, Ibiza i Edinburgh.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik obilježio je 2023. godinu osvajanjem prestižnih turističkih nagrada i priznanja, potvrđujući svoju izvrsnost, atraktivnost i predanost održivom turizmu. Uz pet međunarodnih nagrada, ovogodišnji vrhunac je titula “Turistička destinacija godine – Šampion hrvatskog turizma” dodijeljena na “Danima hrvatskog turizma 2023.” u Rovinju.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist