DuList IN

DUBROVKINJA ANA CAREVIĆ SAVJETUJE Kako njegovati kovrčavu kosu?

ana carevic naslovna

Kovrčava kosa je razuzdana, buntovna, zauzima puno prostora i živi vlastiti život. Iako, većina ljudi ima običaj reći da je kovrčava kosa uvijek ista, to je sasvim pogrešno. Kovrče zahtijevaju pažnju, njegu i hidrataciju.

Zdrava kosa

Moja osnovna pravila za brigu o kovrčavoj kosi tiču se pranja kose najviše dva puta tjedno, izbjegavanje grubih trljanja i korištenja ručnika koji nisu pamučni, obavezno nanošenje ulja i kreme za zaštitu od topline te sušenje odozdo kako bi kosa imala što veći volumen. Kada je nešto duža, imam običaj gornje pramenove, dok su još uvijek mokri, omotati oko prsta. Način je to na koji im daje ljepšu formu, a kada su duge i teške, kovrče padaju i nisu u svom punom sjaju. Osim toga, svakih nekoliko mjeseci ju šišam kako bi ostala što zdravija te se nikada ne šišam na ravno, već slojevito zbog volumena.

Ljepota bez filtera

Nešto više od godinu dana sam promotorica brenda Authentic Beauty Concept (ABC) čiji je cilj prihvaćanje svih svojih mana i vrlina te isticanje autentične ljepote bez filtera. Njihova linija koja je namijenjena kovrčama jest Hydrate, posebno je formulirana za suhu kosu. Ovaj brend je poseban po veganskim i prirodnim sastojcima, a pažljivo odabrani čisti sastojci podrška su velikoj Guar inicijativi. Riječ je o inicijativi koja pruža pomoć poljoprivrednicima iz sedam sela u indijskoj pokrajini Dungargarh, radnici na plantažama su adekvatno plaćeni pri čemu nema mjesta iskorištavanju maloljetnika. Posebna pozornost usmjerena je na žene koje u Indiji inače nemaju velika prava, a ovom inicijativom su aktivno uključene u rad i pomažu u prehranjivanju obitelji.

Treba zadržati svoju autentičnost

Spletom okolnosti, dok pišem ovaj tekst, imam i ispeglanu kosu. Nemam običaj peglati ju često, posljednji put je to bilo prije pet godina i mogu reći da za mene ne vrijedi pravilo – imam kovrčavu, želim ravnu. Moja kosa je moj zaštitni znak i uvijek mi je drago kada mi se cure jave da ih je moja kosa inspirirala da puste svoje kovrče i brinu se o njima. Industrija ljepote cilja na naše nesigurnosti te je u moru trendova i ‘must haveova’ najvažnije zadržati svoju autentičnost.

Piše/Foto: Ana Carević

Iz tiskanog idzanja DuLista od 26. siječnja 2022.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist